Travel & Beauty

10 băuturi tradiţionale din lume

sursa foto: Etsy

Fiecare stat se mândreşte cu propriile tradiţii şi obiceiuri, în materie de vestimentaţie, mâncare şi băuturi.

În România, băutura tradiţională este ţuica, însă cu ce băuturi se pot lăuda celelalte popoare?

Revista Travel&Beauty face o listă cu zece băuturi tradiționale din lume:

sursa foto: Pinterest

1. Ouzo (Grecia)

Ouzo reprezintă o băutură spirtoasă foarte cunoscută, consumată îndeosebi în Grecia şi Cipru.

Chiar dacă această băutură este specifică culturii greceşti, interesant este faptul că, abia în 2006, Grecia şi-a câştigat dreptul de a numi acest produs ca fiind exclusiv grecesc şi, implicit, de a fi producător unic.

Gustul este similar cu cel al unor lichioruri, precum: pastis şi sambuca.

Ingredientul principal, anasonul, îi conferă o aromă aparte, dar, în unele cazuri, Ouzo este preparat cu alte condimente ca scorţişoara sau coriandru.

Deseori, acesta se serveşte cu peşte, măsline şi brânză feta.

sursa foto: Love and Olive Oil

2. Limoncello (Italia)

Limoncello reprezintă un lichior de culoare galbenă, produs din lămâi şi sirop, destul de dulce şi se consumă ca aperitiv.

Insula Capri este locul de provenienţă pentru Limoncello, lichiorul devenind popular atunci când Vincenza Canale, proprietara unui hotel din insula Capri, a servit oaspeţilor săi un mic pahar de Limoncello, pentru digestie.

De atunci, reţeta s-a păstrat, bucurându-se de popularitate în lumea întreagă.

sursa foto: Pinterest

3. Piña Colada (Puerto Rico)

Piña Colada reprezintă un cocktail dulce, bazat pe rom, conţinând rom alb, cremă de nucă de cocos şi suc de ananas, fiind servit, de obicei, cu gheaţă.

Piña Colada a devenit băutura tradiţională a statului Puerto Rico în 1978.

Numele se referă la ananasul presat, stors, făcând referire la modul de preparare a cocktailului.

sursa foto: Iowa Girl Eats

4. Sangria (Spania)

Sangria reprezintă o băutură alcoolică preparată din vin roşu, îndulcitori, fructe şi cantităţi mici de brandy.

Nu este deloc o băutură tare deoarece vinul folosit este acidulat şi foarte slab.

Sangria a început să fie consumată în Spania şi Portugalia încă de la începutul secolului al XIX-lea, iar, odată cu colonizarea spaniolă, s-a răspândit şi în America de Sud.

sursa foto: Pinterest

5. Gin (Anglia)

Ginul reprezintă o băutură spirtoasă celebră în lumea întreagă, fiind aromată cu ienupăr.

În afară de acesta, poate avea arome de anason, scorţişoară, coajă de portocală sau lămâie, rădăcini şi seminţe de angelica, coriandru sau prune sălbatice.

Originar din Olanda, s-a răspândit ulterior în Anglia, devenind foarte popular.

sursa foto: Exotic style

6. Tequila (Mexic)

Originară din Mexic, tequila este o băutură alcoolică din fructe de agrave.

De asemenea, tequila reprezintă una dintre cele mai cunoscute şi apreciate băuturi din lumea întreagă, băută în shot-uri, alături de lămâie şi sare.

sursa foto: Pinterest

7. Mojito (Cuba)

Mojito reprezintă un cocktail preparat din cinci ingrediente: rom alb, zahăr, suc de lămâie, apă şi mentă.

Havana, Cuba, este locul de naştere a băuturii, cu toate că originea exactă a acestui cocktail clasic nu este foarte clară.

sursa foto: Sake Talk

8. Sake (Japonia)

Sake reprezintă băutura tradiţională a Japoniei, fiind preparată din orez fermentat.

Cu toate că, în limba japoneză, „sake” înseamnă băutură alcoolică în general, băutura tradiţională japoneză cunoscută în străinătate sub numele de „sake”, se numeşte în realitate „nihonshu” şi înseamnă „băutură alcoolică japoneză”.

Despre sake se poate spune că este asemănător vinului, însă este preparat, aşa cum am precizat deja, din orez.

Se consumă în mod normal rece, dar poate fi băut şi cald, mai ales iarna.

Cocktail cu vodcă ți castravete, sursa foto: Instructables

9. Vodca (Rusia)

Vodca reprezintă una din cele mai cunoscute băuturi alcoolice distilate din lume, fiind un lichid transparent ce conţine apă şi etanol purificat prin distilare, uneori distilare multiplă, de la o substanţă fermentată din cartofi, cereale (grâu sau secară) sau sirop de sfeclă de zahăr, şi o cantitate nesemnificativă de alte substanţe, cum ar fi arome.

sursa foto: Kleiner Kuriositätenladen

10. Caipirinha (Brazilia)

Caipirinha reprezintă băutura naţională a Braziliei, realizată din cachaça (băutură braziliană, asemănătoare romului), zahăr, la care se adaugă un fruct (de cele mai multe ori, lămâie verde).

Fiind consumat deseori pe plajele din America de Sud, se poate adăuga cuburi de gheaţă în cocktail, după preferinţe.

Voi ce băuturi tradiţionale cunoaşteţi? Nu ezitaţi să ne scrieţi!

 

Trust me you can dance, sursa foto: Etsy