10 construcţii îndrăzneţe din Europa care merită o vizită

10 clădiri indraznete din Europa care merita o vizita - travelandbeauty.ro

În Europa îşi au sediul unele dintre cele mai reuşite construcţii din lume iar noi am pus ochii pe 10 clădiri originale care merită o vizită specială.

Muzeul Guggenheim din Bilbao

Muzeul Guggenheim Bilbao, Spania

Iubitorii de arhitectură modernă vor îndrăgi pe loc Muzeul Guggenheim din Billbao şi asta pe bună dreptate!

Acest muzeu de artă contemporană, proiectat de renumitul arhitect Frank Gehry, este una dintre cele mai spectaculoase clădiri din lume în stil deconstructivist. Fiind localizat într-un oraş-port, muzeul a fost construit astfel încât să semene cu un vapor, din paneluri şi sticlă. Rezultatul e fabulos!

Clădirea Mila din orașul spaniol Barcelona

Casa Mila, Barcelona

Gaudi a transformat Barcelona într-un muzeu în aer liber iar dacă ar fi să realizăm un top ar fi foarte greu să alegem doar cîteva construcţii.

Pe listă s-ar afla cu siguranţă La Pedrera sau Casa Mila, o bijuterie arhitectonică modernistă, fluidă şi surprinzător de vie.

Această casă cu cinci etaje arată precum un perete stâncos şi curbat care se evidenţiază prin balcoanele din fier forjat. Must-see în Barcelona!

Banca „dansatoare” din Praga

Casa care dansează sau Ginger & Fred, Praga

Dacă ajungi prin Praga trebuie să-i vezi pe Fred şi Ginger prinşi într-un dans ameţitor, transformând oraşul într-o imensă sala de bal.

Casa care dansează sau Fred şi Ginger nu este un muzeu de artă contemporană, aşa cum probabil vei crede la prima vedere, ci sediul unei bănci.

Originala clădire marchează colaborarea dintre arhitectul ceh Vlado Milunić şi celebrul artist american Frank Gehry, având că sursă de inspiraţie elegantul cuplu de dansatori, Ginger Rogers şi Fred Astaire.

Hundertwasser, Viena

Casa lui Hundertwasser, Viena

Toate clădirile arhitectului austriac Friedensreich Hundertwasser ai zice că-s făcute de mânuţele unui copil, care s-a jucat cu plastilină colorată.

Zugrăvită în roşu, alb, albastru, galben şi auriu casă lui Hundertwasser din Viena, se caracterizează prin etaje neuniforme, grădini pe acoperiş şi ferestre unicat, din mozaicuri şi fier forjat.

Sfere colorate captive între stâlpi sifedii, multicolori, foiţe aurite pe fundal negru şi o mulţime de combinaţii originale care îţi bucură ochiul.

Pădurea spirală

Forest Spiral Building (Darmstadt, Germany)

Vei rămâne mut de uimire în faţă acestei contructii bizare, pe care ai să o recunoşti imediat ca fiind dintre cele construite de Hundertwasser, în stilul său inconfundabil.

Acesta clădire cu o cupolă în formă de ceapă arată că o spirală colorată care învăluie teritoriul curţii.

Waldspirale înseamnă spirală de lemn, nume ce reflectă atât planul general al clădirii, cât şi faptul că acoperişul său este ascuns sub vegetaţie.

Pavilionul regal din Brighton

The Royal Pavilion în Brighton, UK

Brighton este un orăşel de coastă din Anglia, preferat de mulţi britanci pentru o escapadă de weekend.

Dacă ajungi aici merită vizitezi şi Pavilionul Regal, o construcţie bizară realizată de arhitectul John Nash, cu nişte cupole uriaşe în formă de bulbi de ceapă şi cu o arhitectură ce te duce cu gândul la India.

Krzywy Domek

Casă strâmbă, Sopot (Polonia)

În oraşul Sopot din Polonia se află o căsuţă foarte simpatică pe nume Krzywy Domek, mai exact, Casă Strâmbă.

Este vorba de o clădire comercială cu o suprafaţă de circa 4.000 metri pătraţi, din centrul comercial Rezydent. Deşi pare să facă parte dintr-un parc de distracţii, această clădire găzduieşte magazine, restaurante, birouri şi o staţie radio.

Responsabil pentru acesta clădire, care ai zice că sfidează legile fizicii, este arhitectul Szotynscy Zaleski, care s-a inspirat din ilustraţiile pentru cărţile de poveşti ale lui Jan Marcin Szancer şi operele de artă ale lui Per Dahlberg.

Casa Muzicii din orașul portughez Porto

Casa da Musica, Porto

Această clădire are o formă deosebită şi a devenit instat un simbol modern al oraşului Porto.

Aşa cum îi spune şi numele, Casa De Musica este o clădire dedicată în exclusivitate muzicii unde au loc tot felul de concerte de la muzică clasică, jazz până la tradiţionalul fado sau chiar muzică electronică.

Construcţia acestei săli de concerte, realizată de arhitectul olandez Rem Koolhaas, a început în 2001 ca proiect al oraşului pentru Capitală Europeană Culturală şi terminată 4 ani mai târziu în 2005. Ca să înţelegi exact cum a fost construită şi care este rolul fiecărui colţişor în cadrul acusticii perfecte îţi recomand un tur cu ghid.

Inntel Hotel Zaandam

Inntel Hotel Zaandam, Amsterdam

Amsterdam îşi întâmpină vizitatorii cu o mulţime de atracţii turistice, dar dacă vrei o experiență cu adevărat specială atunci cazează-te în hotelul Inntel Zaandam.

Acest hotel de 4 stele arată de parcă ar fi fost construit din piese de lego colorate, puse una peste altă, fără vreo noimă.

Culorile dominante ale faţadei impresionante sunt albastru şi verde aprins, iar preţurile pornesc de la 130 de euro pe noapte.

Opera din Oslo

Opera din Oslo are o arhitectură orginală, fiind la fel de apreciată ca cea din Sydney.

Opera se află în apropierea portului şi are o suprafaţă de peste 38.500 metri pătraţi.

Clădirea operei este realizată din marmură albă şi sticlă, fiind amplasată chiar la gură apei mai exact o mare parte este realizată pe suprafaţă portului, iar cealaltă jumătate se află deasupra apei, dând impresia unui eisberg plutitor.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.