Travel & Beauty

10 filme vechi și noi de văzut și revăzut de Halloween

V-ați pregătit costumele de Halloween? Dar filmele?

Dacă plănuiți vreo petrecere costumați-vă cât mai trăznit, dar nu uitați de cel mai important ingredient al nopții: filmele horror!

Travel&Beauty vă vine în ajutor cu 10 producții de gen după care veți dormi cu lumina aprinsă nopți în șir!

 

Halloween

Proaspăt intrat în cinematografele din România, Halloween îl readuce în prim plan pe Michael Myers, ucigașul mascat, un simbol necontestat al filmelor horror.

În seara de Halloween a anului 1978, adolescenta Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) a supraviețuit întâlnirii cu Michael Myers.

Deși au trecut patru decenii de atunci pe Laurie au neliniștit-o mereu ultimele nopți ale lunii octombrie.

Însă presimțirile ei se dovedesc a fi perfect întemeiate, deoarece coșmarul este pe cale să reînceapă odată cu confruntarea finală dintre Laurie și Michael Myers, care a fost pe urmele ei în tot acest timp, studiindu-i orice mișcare și așteptând momentul potrivit pentru a-și duce în sfârșit la îndeplinire planul machiavelic.

Numai că de data această Laurie nu mai e singură, iar fiica ei, Karen, va face tot posibilul să își salveze mama.

 

Suspiria

Unul dintre cele mai așteptate filme horror ale anului este Suspiria, un remake al filmului cu același nume regizat de Dario Argento în 1977.

O poveste sinistră bântuie în jurul unei companii de dans de faimă globală, o poveste care o implică pe directoarea artistică a trupei (Tilda Swinton), pe o tânără și ambițioasă dansatoare (Dakota Johnson) și pe un psihoterapist care ține doliu (Lutz Ebersdorf). Unii vor cădea pradă coșmarului.

Alții se vor trezi în ultima clipă.

 

The Blair Witch Project (1999)

The Blair Witch Project a luat naștere în 1999, când cineaștii Daniel Myrick și Eduardo Sánchez și-au promovat filmul într-un mod neconvențional, drept „un material video real filmat de niște studenți dispăruți fără urmă în pădure”.

Schema le-a ieșit de minune iar filmul a avut un box office spectaculos (la nivel de investiție/profit) bugetul fiind de $25,000 iar profitul a fost de 248.639.099 de dolaro.

Blair Witch Project este un found-footage care prezintă povestea a 3 studenți care s-au dus să facă un documentar despre o legendă locală și care au dispărut. După un an a fost găsită o casetă video, care este făcută publică.

 

The Shining (1980)

O capodoperă incontestabilă marca Stanley Kubrick și totodată cea mai bună ecranizare după Stephen King. Cei care au văzut filmul își aduc cu siguranță aminte de cele două gemene sinistre care se plimbă pe coridoarele hotelului pustiu, de privirea de posedat a lui Jack Nicholson când distruge ușa cu toporul sau scena din final când Jack se simte printre ai lui alături de fantomele care populau hotelul. Toate, bântuitoare.

 

IT

Remake-ul din 2017 după celebrul roman scris de Stephen King îl readuce în prim-plan pe clovnul Pennywise, la pachet cu teroarea propagată de el în rîndul preadolescenților dintr-un orășel din Maine.

Regizorul Andy Muschietti (Mama) l-a îmbrăcat pe Bill Skarsgård (Hemlock Grove) în costumul maleficului clovn, Pennyvise, purtat în 1990 de Tim Curry.

Așteptăm cu nerăbdare și partea a doua, programată pentru anul 2019.

 

Mama

Jessica Chastain este protagonista unui horror supranatural, produs de maestrul Guillermo del Toro, care ne spune povestea terifiantă a două fetițe ce au dispărut în pădure acum câțiva ani, când părinții lor au fost uciși, și au reapărut aducând cu ele ceva periculos.

Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) și prietena lui Annabel (Jessica Chastain) au căutat ani de zile după nepoțelele dispărute în pădure acum mulți ani.

Într-o zi fetițele apar la fel de neașteptat pe cât au dispărut iar cuplul le ia acasă și încearcă să le crească ca pe proprii copii.

Dar întrebări precum: „unde au fost fetițele timp de 5 ani”, „cu cine vorbesc ele în șoaptă în fiecare seară”, „sunt încă traumatizate de eveniment sau sunt posedate”, tulbură liniștea familiei.

 

The Others

Povestea lui Nicole Kidman și a celor doi copii fotosensibili este una dintre cele mai reușite povești cu fantome.

Fără să ne arată prea multe detalii sinistre, filmul reușește în special prin atmosferă, dar și prin jocul actorilor, să îți înghețe sângele în vine iar finalul e cât se poate de neașteptat.

 

The Conjuring

The Conjuring calcă pe urmele poveștilor deja spuse, dar o face discret, pe vârfuri, având mare grijă să nu scârțâie prea tare podeaua.

Departe de a fi un film original, The Conjuring reușește însă ceva ce multe filme de gen nu au mai făcut în ultima vreme: să te sperie.

Cu adevărat sinistru este faptul că filmul are la bază fapte reale și se axează pe povestea unei familii din Rhode Island, anii 70, în a căror casă s-au petrecut lucruri ciudate.

The Conjuring îi are că protogonisti pe Ed (Patrick Wilson) și Lorraine (Vera Farmiga), doi specialiști în fenomene paranormale, care se confruntă cu cel mai periculos caz din cariera lor, atunci când sunt chemați să aducă liniștea în casă familiei Perron în care bântuie niște prezențe malefice.

 

The Witch

Premiat și aclamat pe la diverse festivaluri de gen, The Witch este un horror terifiant cu acțiunea plasată în 1600, în lumea primilor coloniști americani, aruncați într-o lume ostilă, plină de pericole.

Filmul ne spune povestea unei familii foarte credincioase care se mută la marginea unei păduri întunecate.

Nu trece mult până vor fi terorizați de forțe malefice, dar și de proprii lor demoni iar pe măsură misterele cresc, nimeni nu știe în cine să mai aibă încredere.

Terorea ia amploarea atunci când cel de-al 6-lea copil al familiei, nou-născut, dispare în mod misterios.

 

Images via Imdb