Travel & Beauty

10 tapas de încercat în Spania

Image via Pixabay/Daria-Yakovleva

Gurmanzii se vor simți la ei acasă în Spania, țara ce și-a dobândit celebritatea pentru
arta culinară.

Gastronomia spaniola este considerată a fi una dintre cele mai sănătoase din lume, bazându-se în special pe fructe și legume proaspete, carne, pește și fructe de mare.

Tapas sunt gustări tradițională servite în porţii mici, calde sau reci şi se găsesc din abundenţă atât în restaurantele, cât și în barurile spaniole, făcând parte din cultura gastronomică a țării.

Se servesc la un pahar de vin, bere sau sangria.

Travel&Beauty a ales pentru tine cateva tapas, numai bune de ronțăit, care vor face din vacanța ta spaniolă un deliciu culinar.

 

Image via Pixabay/manfredrichter

 

Aceitunas

Cele mai populare tapas conțin măsline de diverse soiuri, unele dintre ele umplute cu ardei, migdale sau anșoa.

 

Image via Pixabay/las manos en la mesa

 

Patatas Bravas

Cartofi prăjiți cu sos picant sau cartofi copți, crocanți pe dinafară și moi pe dinăuntru, serviți cu sos de maioneză și usturoi.

 

Image via pixabay

 

Calamari

În funcție de preferințe, calamarii pot fi preparați a la romana (pane) sau a la plancha (la grătar).

 

Image via pixabay/pastel100

Pan con tomate

Sau Pa amb Tomaquet sunt foarte asemănătoare cu bruschetele italiene, mai exact pâine acoperită cu roşii peste care se toarnă un strop de ulei de măsline.

 

Image via Pixabay

 

Tapas con salmom ahumado

Somonul afumat merge de minune întins pe pâine prăjită cu crema de brânză și niște feliuțe subțiri de castravete.

Image via Flickr

Jamon y chorizo

Tapas cu șuncă afumată și chorizo. Poți adaugă rondele de ceapă roșie și câteva măsline verzi.

Image via Flickr/Dani Armengol Galetta

Croquetes

Alt fel de tapas des întâlnit în Spania sunt crochetele, adică bucăţi gustoase de şuncă, pui sau cod prăjite. Yummy!

 

Fructe de mare, servite la Pizzico. sursa fotografiei: pagina de Facebook a restaurantului

Musclos o Escopinyes

Dacă îți plac fructele de mare atunci trebuie să încerci tapas din calamari sau midii. Ți se topesc în gur

ă!

Image via Damn Delicious

 

Gambes a L’Allet

Rămânem la categoria fructe de mare, de dată asta o specie de creveţi, trecuţi prin usturoi şi ulei de măsline.

Image via Chefkoch

Truita de Patatas

Omleta spaniolă din cartofi și ceapă, servită uneori acoperită cu sos de usturoi.

Image via Everyday Healthy Receipe

Ensaladilla Russa

„Salată rusească” cu cartofi, ceapă, ton, mazăre, morcovi şi alte legume și maioneză din belșug.

Poftă bună și călătorie culinară plină de satisfacții!