Travel & Beauty

4 salate arăbești, delicioase

Iamge via Sweet Peas and Saffron

Pe meleagurile orientale mâncarea este un obiectiv turistic în sine.

E atât de diferit de cel european încât aproape că devine o datorie să gustăm din tot.

Iar odată ce ai mâncat din aceste delicatese îți vei aminti de ele întotdeauna de gustul lor special!

Travel&Beauty a ales azi ca meniu salatele arăbești, foarte sănătoase, care conțin un ingredient magic, pe care ar trebui să-l introduci și tu în alimentație ta: rodia.

Știai că o rodie pe zi asigură 40% din doză zilnică recomandată de vitamina C pentru adulți?

În plus este bogată în acid folic și vitaminele A și E și conține o mulțime de antioxidanți.

Am putea ridica în slăvi pagini întregi acest fruct.

Vă mai spunem doar vestea bună – în perioada asta este chiar sezonul rodiilor, pe care le poți găși in piețe și supermarketuri la prețuri foarte convenabile.

 

Image via The View from Great Island

Salata Tabbouleh

O salată răcoritoare care merge servită atât ca garnitură sau poate fi mâncată ca atare.

Este foarte sănătoasă și conține multă vitamina C.

Salata Tabbouleh are la bază pătrunjelul.

Mai conține roșii, bulgur (grâu zdrobit), ceapă tăiată mărunt, ulei de măsline, multă zeamă de lămâie și câteva bobițe de rodii.

Poți adăuga și câteva frunzulițe de mentă, după gust.

 

Image via Brama Bakery

Fattoush

Altă delicatesă arăbească pentru care papilele tale gustative vor face o adevărată pasiune este salata Fattoush.

Aceasta conține legume tăiate mărunt servite cu lipie prăjită.

Poți pune roșii, castraveți, ridichii, salată verde, varză roșie, varză albă, summak, ceapă verde, lămâie, ulei de măsline și … ai ghicit, bobițe și sirop de rodii.

 

Image via Give Recipe

Salată Zeitoun de măsline verzi

O salată acrișoară care conține măsline verzi, nuci și fistic, roșii, ardei iute, pătrunjel, ceapă, boia și (mai e nevoie s-o spunem?) sirop de rodii.

Se prepară extrem de simplu și rapid.

Se toacă măslinele mărunt cu cuțitul apoi se pun într-un castron. Se macină nuca și fisticul.

Se toacă ardeiul, ceapă și verdețurile apoi se amestecă totul. Se presară boabe de rodie, sirop de rodie și ulei.

Gata! Se poate servi ca și garnitură sau ca atare și crede-ne – Nu te poți opri la un singur bol!

Image via Serious Eats

Baba Ganoush

Nu e chiar salată în sensul clasic al cuvântului, ci mai degrabă un fel de gustare rece, bună de te lingi pe degete!

Baba Ganoush conține următoarele ingrediente – vinete, usturoi, sos de rodii, zeamă de lămâie, iaurt și câteva lingurițe rase de tahini (pastă de susan).

Rezultatul? O pastă cremoasă, care nu conține maioneză, și poate fi savurată ca atare, cu lipie sau ca garnitură la frigărui.

Poftă bună!