Gurmanzii sunt pe fază? Urmează un articol care trebuie savurat cu burtă plină! Într-o vacanță în frumoasa Sicilie ai multe de făcut, de văzut și mai ales de gustat.
Gastronomia siciliană are la bază preparate sănătoase și proaspete deci riscul de a pune câteva kilograme în plus nu e așa mare. Predomină fructele de mare, pestele și brânzeturile iar uleiul de măsline însoțește orice mâncare. Dacă ții la silueta ta ai grijă cu deserturile, atât de bune de te lingi pe degete!
Travel&Beauty îți recomandă 5 delicatese pe care trebuie neapărat să le încerci dacă te bată gândul să vizitezi Sicilia. Uită de pizza și încearcă unul din următoarele feluri.
Arancini
Prima dată când le-am văzut am crezut că sunt niște prăjituri de formă conică dar… surpriză!
Aceste chifteluțe conice sau rotunde din pesmet sunt de fapt umplute cu orez și diverse combinații.
Cele mai bune sunt cele cu sos ragu, dar și cu mozzarella sau pește spadă.
Le găsești în zeci de sortimente și sunt foarte bune pentru momentele dintre mesele principale sau pentru un snack pe plajă.
Caponata
Dacă te lovește mai serios foamea îți recomand Caponata, un aperitiv tradițional perfect pentru zilele călduroase de vară.
Este vorba de o delicioasă tocăniță de legume cu vinete, roșii, țelină, capere, măsline și usturoi.
Dacă nu ești vegetarian o poți găsi și în varianta cu fructe de mare sau pește.
Paste ala norma
Din meniu nu aveau cum să lipsească pastele, doar suntem în Italia!
În Sicilia acestea se servesc cu vinete, roșii, ceapă, usturoi, chilli și brânză ricotta.
Bune de te lingi pe degete!
Cannoli
Sunteți pregătiți? Atunci trecem la desert și totodată la un produs pe care trebuie să-l încerci măcar o dată în viață.
Este vorba de celebrul cannoli, un produs de patiserie despre care se zvonește că ar da dependență!
Cannoli este un rulou din vafă umplut cu o cremă pe bază de ricotta, migdale, fistic, fucte confiate și fulgi de ciocolată. Yummy!
Granita
Nu este neapărat tipic sicilian, dar este din vecini, din regiunea Calabria, așa că îl găsești peste tot și în Sicilia.
Pe scurt, un fel de băutură groasă și cremoasă din fructe înghețate, răcoritoare deci, ideală pentru vara.
E disponibilă cu zmeură, căpșune, lămâie, mure, portocale roşii, mentă, rodie dar și cafea sau ciocolată.
Recomandarea T&B – încearc-o pe cea cu aromă de bergamotă, atât de parfumată încât o să mai comanzi încă una, două.