Obiectivele din județul Constanţa te îmbie să vrei să îl descoperi nu doar în sezonul cald, ci şi în alte perioade ale anului.
Iată cinci dintre cele mai interesante locuri pe care le poți descoperi în minunatul judeţ de la malul mării:
1. Cetatea Histria– situată pe malul lacului Sinoe, la 65 de km de Constanța este una dintre cele mai vechi așezări de pe teritoriul actual al României.
Alături de Tomis și Calatis, Histria a fost un port important al Mării Negre. Aici ai ocazia să vezi zidul de apărare cu turnurile și bastioanele lui, templele grecești, dar și bazilicile creștine renumite în toată lumea, cea mai importantă fiind cea din centrul fortăreței care datează de sute de ani.
2. Cazinoul din Constanța – emblemă a orașului valurilor si corăbiilor, te așteaptă pe faleză, lângă portul Constanța.
Arhitectura este una somptuoasă, zona pietonală din jurul lui oferindu-ți o priveliște superbă asupra Mării Negre. Cazinoul veghează țărmul mării de mai bine de 130 de ani.
Aceasta clădire impunătoare nu ar trebui să lipsească din fotografiile pasionaților de istorie și de peisaje spectaculoase.
3. Delfinariul -un loc al bucuriei- dacă vrei să te bucuri ca un copil, mergi la Delfinariu din Constanţa.
Vedetele Delfinariului sunt 3 delfini haioși, care execută giumbușlucuri pline de farmec ce te vor fascina şi te vor face să zâmbești ca un copil. Locația?!….este simplu de găsit. Se află în incinta faimosului Complex Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.
Cei 3 prieteni te așteaptă, nu ar trebui să îi ocolești!
4. Cheile Dobrogei– le găsești la 45 de Km de Constanța. Rezervația este formată din stânci calcaroase care păstrează urme ale unei lumi dispărute şi fosile foarte bine conservate.
Stâncile care căptușesc valea sunt foste recifuri de corali care în urmă cu zeci de milioane de ani înfrumusețau apele mării Thetis, mare care despărțea vechile continente Laurasia și Gondwana.
Drumul șerpuit este însoțit de un pârâu firav care străbate cheile calcaroase, înalte de până la 30 de metri. Cheile pot fi străbătute cu mașina, dar cel mai bine este să mergi pe jos pentru că astfel poți admira natura în toată splendoarea ei, dar te întâlnești și cu renumiții popândăi ce stau la soare în două lăbuțe. Vara, zona este numai bună pentru campare la umbra stâncilor.
5. Epava Evanghelia – poate fi admirată cu ușurință de pe plaja din Costinești, dar mai cu seamă de pe faleza din apropiere, denumită Golful francezilor.
Evanghelia, fostă navă comercială aflată sub pavilion grecesc, a eșuat în toamna anului 1968 din motive pline de mister. Se spune că nava a fost construită în același șantier naval unde a fost construit și Titanicul, fiind o navă destinată transportului de mărfuri.
Fă-ţi timp şi descoperă minunățiile arhitectonice, şi nu numai, din județul de la malul mării”