Travel & Beauty

7 idei de rețete simple şi rapide pe care faimoși chefi internaționali le pregătesc la ei acasă

sursa foto: Pinterest

Chiar dacă ești sau nu pasionată de gătit, cu siguranță știi câteva feluri pe care le poți pregăti cu ochii închiși şi foarte rapid.

Şi bucătarii profesioniști au acest obicei şi păstrează capodoperele culinare pentru locul în care îşi desfășoară activitatea, iar acasă preferă rețetele simple şi gustoase, pregătite fără prea mult zgomot şi pe nerăsuflate.

Iată șapte idei de rețete pe care cei mai faimoși chefi internaționali le pregătesc în tihnă la ei acasă şi pe care tu le poți încerca atunci când te afli în dificultatea de a nu ști ce să prepari sau atunci când vrei să te relaxezi la tine în bucătărie.

sursa foto: Pinterest

Paste cu unt

Andrew Whitcomb, renumit chef din Brooklyn, New York, îți propune să pregătești rapid paste cu unt, brânză şi verdeață.

Chef-ul îți vinde şi un pont: aruncă şi un ou ochi deasupra pastelor.

Brânza Cheddar va da sandwich-ului tău o textură extrem de cremoasă, sursa foto: Serious Eats

Gustare ca la New York

Un alt maestru bucătar din New York, Sandy Dee Hall, te sfătuiește să prăjești rapid un ou şi să îl mănânci cu o felie de brânză Cheddar.

sursa foto: Huffington Post

Salată Meridionale

Daniel Boloud, renumit bucătar francez se relaxează la el în bucătărie pregătind o delicioasă salată Meridionale.

Pentru aceasta ai nevoie de: zucchini, salată verde, măsline fără sâmburi, castraveți, avocado, țelină, ridichi, roșii, creveți, ardei, fasole verde, vinete, usturoi, sare, piper, cimbru şi ulei de masline.

sursa foto: Huffington Post

Roșii la cuptor

Un alt chef internațional, Didier Elena îți recomandă roșiile la cuptor cu usturoi şi ierburi aromatice.

Ai nevoie de roșii, usturoi, ulei de măsline şi verdețuri din belșug.

Simplu şi rapid: feliezi roșiile, le așezi în tavă pe hârtia de copt, presari peste ele usturoi, piper şi verdețuri.

sursa foto: Huffington Post

Sparanghel

Alain Ducasse, faimos bucătar francez, pregătește acasă sparanghel cu parmezan.

Cum face?

Rumenește sparanghelul în tigaie, stoarce peste el zeamă de lămâie, adăugă ulei de măsline, sare şi piper după gust, iar la final rade parmezan.

sursa foto: Huffington Post

Bucatini

Chef-ul american Michael Franey preferă să gătească acasă bucatini cu sos de roșii şi parmezan.

Pentru acest deliciu ai nevoie de paste bucatini, unt, ceapă, usturoi, bulion de roșii, busuioc, rozmarin, sare, piper şi parmezan.

sursa foto: Food52

Pui curry

Frank Mc Mahon, faimos chef de peste hotare, se joacă în propria bucătărie, preparând pui curry cu orez basmati.

E o rețetă simplă, delicioasă şi foarte aspectuoasă pentru care ai nevoie doar de câteva ingrediente: piept de pui, curry, ceapă, sare, piper, ulei, smântâna, faină şi orez basmati.

Fii ingenioasă atunci când trebuie sa pregătești ceva rapid. Inspiră-te din rețetele delicioase ale maeștrilor bucătari internaționali şi cu siguranță rezultatele vor fi mult peste așteptări.

Poftă bună!

 

Sursa articolului: Huffington Post