Top 6 obiective turistice de vizitat în județul Bistrița-Năsăud

Bistrița 1911, sursă wikipedia - revista travelandbeauty.ro

Situat în  inima Transilvaniei, județul Bistrița-Năsăud dispune de o paletă largă de obiective şi zone de interes turistic.

Iată șase dintre locurile care merită din plin să fie explorate dacă ajungi pe teritoriul acestui județ.

Orașul Bistrița, sursă: wikipedia

1. Orașul Bistrița îşi deschide porțile pentru turiștii care doresc să descopere tainele frumuseții bistrițene şi să facă o călătorie în trecut. Te va impresiona aici ansamblul arhitectural Sugălete, ce reprezintă un şir de case medievale, prevăzute cu arcade la parter.

Casa cu lei- o frumoasă construcție în stil baroc din centrul orașului găzduiește astăzi Centrul de artă tradițională.

În stil gotic este Casa Ioan Zidaru, cu împletituri de piatră ale balconului sau ancadramentele ferestrelor.

Renumită în acest oraș este şi Casa Argintarului, monument istoric vechi de cinci secole.

Dacă te afli în Bistrița, plimbă-te şi prin pasajele care fac legătura între zona centrală a orașului şi fortificațiile medievale  (Pasajul Măcelarilor, Brutarilor sau Poștei). Alte locuri reprezentative din reședința de județ sunt Muzeul Județean Bistrița-Năsăud, Muzeul Săsesc sau Palatul Culturii.

Bistrița-Năsăud este unul dintre județele ţării cu bogate vestigii istorice. Printre acestea se numără ruinele Cetăţilor Ciceu, Rodnei, Castrul Roman Orheiu Bistriței sau Turnul Dogarilor. – Ruinele Cetăţii de la Ciceu merită toata atenția pentru că oferă peisaje nemaivăzute.

Potențialul turistic al județului se datorează şi paletei largi de comori peisagistice existente pe teritoriul său.

Munții Rodnei, sursă: wikipedia - revista travelandbeauty.ro
Munții Rodnei, sursă: wikipedia

2. Valea şi Cheile Bistriței ce pornesc din Munții Călimani te întâmpină cu peisaje de poveste. Valea Repedea formează o rezervație complexă cu stânci impresionante care au diferite înfățișări: ciuperci, apostoli, stâlpi şi dau locurilor un farmec aparte.

3. Parcul Naţional Munții Rodnei trebuie obligatoriu explorat. Este o rezervație a biosferei aflată în nord-estul județului. Zona carstică a Munților Rodnei include câteva peșteri de o mare valoare peisagistică. Nu ezita să vizitezi Peștera Zânelor, Peștera Izvorul Tăușoarelor (cea mai adâncă peșteră din România) sau Peștera Jgheabul lui Zalion.

4. Printre rezervațiile naturale din județ pe care ar fi bine să nu le ocolești se numără: Muntele de sare de la Sărățel, Parcul dendrologic Arcalia, Piatra Corbului sau Râpa Repede. Parcul dendrologic Arcalia adăpostește un castel înconjurat de o zonă cu plante autohtone şi exotice.

Sângeorz băi, sursă: wikipedia

5. Dacă te afli în Bistrița-Năsăud, e neapărat să mergi şi  în stațiunea Sângeorz Băi, la poalele munților Rodnei, stațiune balneoclimaterică al cărei punct forte  îl reprezintă cele 8 izvoare cu ape bogat mineralizate. Îți vor atrage atenția şi celelalte stațiuni din județ: Colibița, Valea Vinului sau Piatra Fântânele (aici se pot practica sporturi de iarnă).

6. Lacul Colibița, una dintre cele mai cunoscute atracții ale județului fascinează prin frumusețea sa sălbatică.

Pregătește-te să descoperi tărâmurile bistrițene şi cu siguranță vei rămâne cu o impresie plăcută.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.