Sugaring, o metodă naturală de epilare, din Orientul Mijlociu

Epilarea cu zahăr - revista travelandbeauty.ro

Pentru multe femei, epilarea este un procedeu dureros, care dă multe bătăi de cap. Este foarte important ca fiecare femeie să aleagă metoda de epilare care se potrivește cel mai bine cu pielea și cu ritmul propriu de viață. Puteți alege crema depilatoare sau lama de ras, însă nu toate femeile sunt mulțumite de aceste metode. O alternativă ar fi epilatul cu ceară (la un salon cosmetic sau chiar acasă) ori epilarea cu un aparat special, însă această variantă este destul de dureroasă. O altă variantă este epilarea cu zahăr, nu foarte cunoscută, însă cu multe beneficii.

Tipuri de epilare cu zahăr
Sunt două tipuri de epilare cu zahar. Prima dintre ele se numește sugar waxingAceasta este o metodă mai dureroasă, care se realizează cu pasta de zahăr, pe care o puteți cumpăra din magazinele de specialitate. Pasta se aplică pe piele, apoi se acoperă cu o bucată de țesătură, se lasă să se răcească și apoi se trage rapid contra direcției de creștere a firelor de păr .

Cea de-a doua metodă se numește sugaring și este o procedură de epilare cu ajutorul pastei de zahăr făcute acasă. Nu este foarte complicat de preparat, aveți nevoie de un vas și de ingrediente puține.
Care sunt avantajele epilării cu zahăr?
  1. Zahărul nu este nociv, întrucât nu se lipește de piele, ci doar de firul de păr.  De asemenea, zahărul nu are efecte secundare și nici nu produce iritații.
  2. Epilarea cu zahăr o puteți realiza cu succes și acasă, în propria intimitate. Economisiți, în acest fel, timp și bani.
  3. Este un procedeu mai puțin dureros decât epilarea cu ceară, este mai blând și cauzează mai puțin disconfort.
  4. Zahărul este mai igienic și este sigur pentru persoanele care au anumite probleme de sănătate: diabetici, varice, eczeme sau vase de sânge sparte.
  5. Epilarea cu zahăr poate determina, în timp, ca firele de păr să fie mai fine și mai rare.
  6. După epilare, zahărul se curăță foarte ușor, cu apă călduță. Pielea nu rămâne niciodată lipicioasă după epilarea cu zahăr.
  7. Epilarea cu zahăr este recomandată femeilor însărcinate, fiind foarte sigură atât pentru mamă cât și pentru făt, întrucât nu conține chimicale.
  8. Efectele epilării cu zahăr țin aproximativ 5 săptămâni și lasă o piele fină.
  9. Epilarea cu zahăr este eficientă, poate îndepărta părul din zonele mai puțin accesibile vederii, dar și firele de păr foarte scurte
  10. Zahărul este un bun exfoliant natural, aderă la firele de păr, dar și la celulele moarte ale pielii.
Ce trebuie să știți înainte de a vă epila cu zahăr
Zahărul previne contaminarea cu viruși și bacterii a organismului, nu permite localizarea și dezvoltarea bacteriilor, tocmai din acest motiv oferă siguranță.
În cazul în care este pentru prima oară când apelați la epilarea cu zahăr, trebuie să lăsați părul să crească 1-2 cm, așa încât acest procedeu să aibă efecte maxime, iar părul nedorit să poată fi îndepărtat cu ușurință.
Pielea trebuie să fie curată, dar nu aplicați înainte nicio altă cremă sau ulei de îngrijire. Zahărul se aplică pe piele doar la temperatura corpului. Înainte de aplica pasta de zahăr, pielea trebuie degresată, așa încât amestecul să adere foarte bine.
Este posibil ca atunci când vă epilați pentru prima dată, procedura să fie destul de dureroasă și, tocmai de aceea, este bine să aveți la îndemână câteva cuburi de gheață, pe care să le aplicați dupa epilare, pentru a atenua durerea. De asemenea, după epilare, puteți pulveriza pe piele apă termală.
Cum se realizează epilarea cu zahăr
Procedeul epilării cu zahăr este unul relativ simplu, se poate realiza atât la un salon cosmetic, cât și acasă. Aveți nevoie de:
  • zahăr tos (cât să încapă în doua căni)
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • apă (o jumătate de pahar)
Toate aceste ingrediente se pun într-un vas mai mare și se amestecă foarte bine până la dizvolvarea zahărului. Siropul obținut se pune la foc mic și se amestecă în continuu până când conținutul începe să fiarbă. Se ia de pe foc atunci când se formează o cremă de culoare maronie. Dacă miroase a zahăr ars, înseamnă că pasta a fost fiartă prea mult și nu mai este bună de folosit.
Amestecul se lasă la răcit până când acesta poate fi modelat cu mâna. Înainte de a aplica conținutul pe piele, se umezesc puțin mâinile pentru că, în acest fel, caramelul poate fi manevrat mult mai ușor. Se aplică pe zonele cu păr, apoi se trage repede în sensul invers al creșterii firelor de păr. Imediat după epilare, spălati-vă cu apă călduță și apoi aplicați pe piele o loțiune calmantă și hidratantă.
Dezavantajele epilării cu zahăr
Comparativ cu alte metode de epilat, epilarea cu zahăr nu are foarte multe dezavantaje. Unul dintre dezavantaje se referă la costul acesteia, în cazul în care mergeți la un salon. Partea bună este că acest tip de epilare o puteți face singură, acasă și economisiți, în acest fel, bani și timp.
De asemenea, zahărul nu trebuie aplicat pe pielea care a suferit un tratament de peeling chimic, microdermoabraziune sau alte cazuri recomandate de medicii specialiști.
Este foarte importan să exfoliați pielea între epilări. Este o bună metodă de a preveni creșterea firelor sub piele. De asemenea, exfolierea pielii îmbunătățește circulația sângelui.
Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.