Ratatouille

Ratatouille - travelandbeauty.ro

Ai poftă de ceva

  • delicios
  • ușor de făcut
  • ce poate fi servit atât cald, cât și rece?

Gastronomia franceză te salvează și de această dată. Prospețimea verii se întrepătrunde cu aromele toamnei în acest preparat.

De ce vei avea nevoie:

  • 2 vinete
  • 3 dovlecei
  • 3 roșii
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper.

Spală bine legumele și îndepărtează codițele vinetelor și dovleceilor. Dovleceii îi tai rondele, iar vinetele cubulețe. Pune-i în tigaie, în uleiul încins, până ce capătă o tentă aurie. Adaugă ardeii grași tăiați fâșii, usturoiul și ceapa tăiate mărunt. După cinci minute, este rândul tomatelor tăiate cuburi să ia calea cratiței. Sare, piper, un vârf de rozmarin dacă te încântă și răbdare preț de un ceas. Nu adăuga apă sau capac și lasă focul moale să evapore încet apa din legume.

Fie că o vei devora ca atare, caldă sau rece, sau însoțită de cărnuri preparate pe grătar sau chiar în paste, este garantat că te vei linge pe mustăți mai ceva ca un pisoi la borcanul cu smântână.

Ratatouille se mai poate prepara folosind vinete, dovlecei, roșii tăiate rondele și așezate în tavă, peste care se va turna un sos din roșii, ceapă, ardei și dafin, și se va ține la cuptor 45 de minute.

Poftă bună!

Mă hrănesc cu poveștile oamenilor și îmi place să interacționez cu copiii, de la care cred că avem foarte multe de învățat despre noi înșine. În timpul liber cochetez cu acuarelele și visez la grădini veșnic verzi.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.