Tartă tatin cu mere

Tarta tatin cu mere - travelandbeauty.ro
Vrei să-ţi surprinzi familia cu un desert rapid şi aromat? Alege să pregătești tarta tatin cu

fructe, una dintre cele mai simple rețete de tartă din bucătăria franțuzească. O poți prepara cu diverse fructe, în funcție de sezon sau de preferințe (mere, pere, piersici etc.).

Pentru pregătirea acestui desert este recomandat să folosești o tavă de tartă.

Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:

– 1 pachet de aluat pentru foietaj

– 2 linguri de unt

– 2 linguri de zahăr

– coajă de lămâie

– zeama de la o lămâie

– scorțișoară sau nucșoară

Cum trebuie să procedezi:

Curăţă merele, scoate-le sâmburii şi taie-le în felii (sub formă de clini) potrivite. Așează-le în tava de tartă, stropește-le cu zeamă de lămâie, presară coaja de lămâie, scorțișoară sau nucșoară şi dă-le la cuptorul, în prealabil încălzit, timp de 10 minute. Între timp topește untul şi amestecă-l cu zahărul. După 10 minute toarnă compoziția rezultată (din unt şi zahăr) peste mere, iar deasupra pune aluatul de foietaj. Aranjează-l după forma tăvii şi lasă câțiva centimetri în plus astfel încât să se acopere bine marginile tartei. Înțeapă cu furculița din loc în loc.

Introdu tava în cuptor şi las-o aproximativ 40 de minute până când aluatul începe să se rumenească ușor, fără a se arde. Scoate tava din cuptor şi lasă tarta să se răcească în jur de 10 minute. Cât încă este caldă, desprinde marginea tartei cu un cuțit, acoperă tava cu o farfurie întinsă şi răstoarnă tarta.

Desertul poate fi servit cu un pahar de iaurt.

Bon Appetit!

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.