Carismaticul prezentator de televiziune Mircea Radu vă prezintă o rețetă de pâine, care se prepară foarte ușor.
”Este foarte simplu si foarte sănătos, pe mine mă relaxează foarte mult. Eu fac pâinea cu mâinile mele. Nu am mașină de făcut pâine, am doar un robot de bucătărie și reușesc să fac cea mai bună, proaspătă, înmiresmată, pufoasă și mai texturată pâine din lume” – spune Mircea Radu.
De ce aveți nevoie:
750 g de făină tip 650 (o găsiți cu ușurință în comerț)
450 ml apă
un pliculeț de drojdie uscată
3 lingurițe rase de sare
o lingură ulei de măsline, opțional
Se amestecă acest conținut, cu ajutorul robotului de bucătărie, timp de aproximativ zece minute.
Apoi, se lasă 45 de minute „să se odihnească”, până când coca își dublează volumul.
După aceea se mai frământă puțin pentru aproximativ două minute, apoi se lasă deoparte un sfert de oră, timp în care se preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se pune totul într-o tavă, care se ține în cuptor aproximativ 45 de minute.
Se verifică dacă pâinea este coaptă, bătând ușor spatele pâinii: dacă sună „a gol”, înseamnă că este gata.
Pe Mircea Radu îl găsiți online aici: www.mircea-radu.ro.
Prezentatorul TV a scris de asemenea o carte, Povești cu gust, un volum ce conține scrieri despre hrană și drespre viața sa.
Sperăm să vă placă această rețetă la fel de mult ca nouă!