Pentru zilele în care ai poftă de ceva dulce, fără prea mare bătaie de cap și care să-ți aducă aminte de soarele verii, avem rețeta potrivită.
Acest desert este bogat în vitamine, iar culoarea este divină și în trend!
Puteți transforma acest preparat într-o joacă în familie, iar desertul va fi gata cât ai zice crumble cu afine!
Pe locuri, fiți gata, start!
Ingrediente pentru umplutură:
1 lingură de unt
500 grame afine
50 grame de zahăr
1-2 linguri de amidon alimentar
Zeama de la o jumătate de lămâie
1 linguriță de esență de vanilie
Pentru crustă ai nevoei de:
150 grame de făină
100 grame unt
85 grame zahăr brun
50 grame fulgi de ovăz
50 grame migdale mărunțite (opțional)
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 210 grade.
Pentru a face umplutura, amestecă într-un bol fructele, zahărul, amidonul și esența de vanilie, având grijă să nu strivești afinele.
Pentru crustă, amestecă făina, zahărul și untul la temperatura camerei. Poți face asta manual sau cu ajutorul unui robot de bucătărie până ce amestecul capătă un aspect sfărâmicios, după care poți încorpora ovăzul și, opțional, migdalele mărunțite.
Umplutura se așterne uniform într-o tavă unsă cu unt și se acoperă cu compoziția sfărâmicioasă. Presează crusta și dă-o tava la cuptor până ce capătă o tentă aurie și fructele bolborosesc. Poate dura între 15 și 30 de minute.
Când este gata, scoate crumble-ul din cuptor și lasă-l un sfert de oră să se răcorească pentru ca sosul din fructe să se mai îngroașe.
Se servește cald, iar pentru un plus de răsfăț, adaugă o cupă de înghețată de vanilie.
Îți lasă gura apă, nu-i așa?