Linguini cu dovlecei și migdale prăjite

Paste cu dovlecei și migdale - travelandbeauty.ro

Nu mai știi ce paste să faci? Ai încercat vreodată migdale prăjite în paste? Ia vezi, cum sună rețeta asta?

Ingrediente:

250 de grame de paste

250 de grame de roșii cherry

1 ceapă

O lămâie

Sare și piper proaspăt măcinat

Cimbru proaspăt

O linguriță de zahăr

5 linguri de ulei de măsline

5-6 căței de usturoi

500 grame dovlecei

200 ml supă de pui/legume

O legătură de mentă proaspătă

3 linguri de fulgi de migdale prăjite

Pune într-un bol roșiile cherry înjumătățite, ceapa mărunțită, zeama de la o lămâie, sare, piper și puțin cimbru. Adaugă puțin zahăr dacă vrei o notă de dulceață în sos.

Înainte să ne apucăm de lucrul cu tigaia, punem pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe pachet. Dacă ai paste proaspete, vor fi gata în aproximativ 3-4 minute. Când se ridică la suprafață vei ști că e timpul să le strecori.

Cât fierb pastele, punem tigaia la treabă. Usturoiul se lasă cam jumătate de minut în uleiul de măsline încins. Cât să elibereze aroma.

Adaugă dovleceii tăiați cubulețe și perpelește-i vreo 3-4 minute. Toarnă supa și adu în clocot. Când pastele sunt gata, adaugă-le în tigaie. Presară mentă proaspătă tocată mărunt. Ia totul de pe foc și adaugă amestecul cu roșiile.

Odată odihnite în farfurii, porțiile de paste le presari cu migdale prăjite și brânză. Noi preferăm brânza de oaie, dar poți pune orice sortiment îți place.

Sățios și sănătos, în mai puțin de 350 de calorii!

Poftă mare!

Mă hrănesc cu poveștile oamenilor și îmi place să interacționez cu copiii, de la care cred că avem foarte multe de învățat despre noi înșine. În timpul liber cochetez cu acuarelele și visez la grădini veșnic verzi.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.