Nu mai știi ce paste să faci? Ai încercat vreodată migdale prăjite în paste? Ia vezi, cum sună rețeta asta?
Ingrediente:
250 de grame de paste
250 de grame de roșii cherry
1 ceapă
O lămâie
Sare și piper proaspăt măcinat
Cimbru proaspăt
O linguriță de zahăr
5 linguri de ulei de măsline
5-6 căței de usturoi
500 grame dovlecei
200 ml supă de pui/legume
O legătură de mentă proaspătă
3 linguri de fulgi de migdale prăjite
Pune într-un bol roșiile cherry înjumătățite, ceapa mărunțită, zeama de la o lămâie, sare, piper și puțin cimbru. Adaugă puțin zahăr dacă vrei o notă de dulceață în sos.
Înainte să ne apucăm de lucrul cu tigaia, punem pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe pachet. Dacă ai paste proaspete, vor fi gata în aproximativ 3-4 minute. Când se ridică la suprafață vei ști că e timpul să le strecori.
Cât fierb pastele, punem tigaia la treabă. Usturoiul se lasă cam jumătate de minut în uleiul de măsline încins. Cât să elibereze aroma.
Adaugă dovleceii tăiați cubulețe și perpelește-i vreo 3-4 minute. Toarnă supa și adu în clocot. Când pastele sunt gata, adaugă-le în tigaie. Presară mentă proaspătă tocată mărunt. Ia totul de pe foc și adaugă amestecul cu roșiile.
Odată odihnite în farfurii, porțiile de paste le presari cu migdale prăjite și brânză. Noi preferăm brânza de oaie, dar poți pune orice sortiment îți place.
Sățios și sănătos, în mai puțin de 350 de calorii!
Poftă mare!