Sprâncenele sunt elementele cheie ale chipului. Tocmai de aceea, trebuie să fim foarte atente la forma lor, dar și la modul de îngrijire. Din păcate, nu toate femeile au fost înzestrate de natură cu sprâncene dese și frumos arcuite și atunci apelăm la metode moderne de înfrumusețare. Unul dintre procedeele foarte des folosite este microbladingul – care presupune, de fapt, desenarea sprâncenelor fir cu fir. Este o tehnică relativ simplă, prin care se pot desena fire de păr chiar mai subțiri decât cele naturale.
Mare atenție! Apelați la un specialist care să aibă pregătirea, capaciatatea și talentul de a vă pune în evidență frumusețea sprâncenelor dumneavoastră. Nu alegeți la întâmplare salonul la care veți merge, este important să căutați referințe foarte bune despre persoana care se va ocupa de sprâncenele dumneavoastră. Orice rateu înseamnă, de fapt, o urâțire a chipului.
Mulți spun că această tehnică este relativ modernă în industria frumuseții, de fapt aceasta există de sute de ani, fiind folosită pentru prima oară de japonezi.
Ce este microbladingul?
Microbladingul este o tehnică manuală de reconstrucție și stilizare a sprâncenelor, prin care sunt realizate fire identice cu firul natural de sprânceană. Este o pocedură nedureroasă, care se realizează cu ajutorul unui instrument special, tip creion, cu o lamă foarte fină. Ca procedură, este asemănătoare cu micropigmentarea, prin care se introduce pigment în stratul superior al dermului. Totuși, pigmentul injectat nu ajunge la derm, iar efectul obținut este unul natural și finisat al firelor de păr. Adâncimea pigmenților este de 0,3 – 0,1 mm în epidermă. Procedura este manuală și nu afectează calitatea firelor de păr.
Cum se efectuează microbladingul
Specialiștii recomadă efectuarea a două ședinte, așa încât efectul să fie complet. Prima ședință se realizează în mai multe etape. Înainte de aplicarea acestei proceduri, nu trebuie să beți cafea, ceai negru ori alcool.
Prima etapă constă într-o consiliere. Tehnicianul analizează starea sprâncenelor, tipul de piele a clientei, apoi îi oferă acesteia informații despre procedură.
Se dezinfectează sprâncenele și se trece la pasul următor: stilizarea, conturarea și stabilirea formei finale. Această etapă este foarte importantă, deoarece se stabilește exact cum va fi forma sprâncenelor, în funcție de preferințele clientei, dar și de recomandările tehnicianului.
Se aplică, apoi, anestezicul local. Acesta este un unguent care amortește zona pe care se lucrează și oprește sângerarea, astfel încât pigmentul să fie introdus cu ușurință în piele. Se lasă să acționeze timp de aproximativ 20 de minute. Se realizează, apoi, tatuajul propriu-zis, pigmentul este aplicat în linii foarte subțiri. De obicei, această etapă durează între 45-100 de minute.
La final, se aplică o soluție specială, pe bază de silicon.
După o lună de zile se realizează a doua ședință: retușul. În această etapă, se poate îngroșa sau lungi sprânceana, dacă este cazul.
Rezultatul final este vizibil după aproximativ trei săptămâni de la realizarea retușului.
Atentie! Trebuie să vă asigurați că toate materialele folosite de persoana care efectuează microbladingul sunt sterile și de unică folosință. De asemenea, aparatele folosite trebuie să fie dezinfectate conform normelor în vigoare.
Ce trebuie făcut după microblading
După 24 de zile de la realizarea primei ședinte de microblading, se îndepărtează siliconul de pe sprâncene, cu ajutorul unei dischete umede.
În fiecare zi, timp de o săptămână, se aplică pe sprânceană vaselină.
Cojițele care apar la câteva zile de la microblading nu se desprind forțat, trebuie lăsate să se desprinde singure.
Sunt interzise folosirea produselor de machiaj pe zona tatuajului și tratamentele cosmetice.
Timp de maximum trei săptămâni, sunt interzise expunerea la soare sau solar, înotul sauna și sportul excesiv.
Situații în care nu se recomandă microbladingul
Înainte de a apela la tehnica de microblading, trebuie să verificați dacă această metodă vi se potrivește sau nu. În cazul în care considerați că nu este o metodă bună pentru dumneavoastră, apelați la alte tehici (de exemplu, o tehnică la îndemână este folosirea fardului de sprâncene). Trebuie să țineți cont că microbladingul nu se recomandă dacă sufeți de vreo boală de inimă, diabet zaharat, aveți sensibilitate la dezinfectanți, reacții alergice la metale, pigmenți ori coloranți, boli de piele transmisibile, epilepsie, deficiențe imunitare, hepatită, sida, sarcină, alăptare, handicap psihic.
Materialele folosite (ace, lame, recipienti pentri pigmenti si anestezic, manusi) sunt sterile și de unică folosință, iar aparatele sunt dezinfectate conform normelor în vigoare.
Microbladingul este o metodă de reconstrucție a sprâncenelor prin machiaj semipermanent. Aceasta presupune micropigmentarea manuală a sprâncenelor, fir cu fir, pentru a le oferi forma și culoarea dorită. Firele de păr sunt desenate mai subțiri decât cele naturale, pentru a crea o copie cât mai fidelă sprâncenei naturale.
Tehnica nu este nouă. Se pare că aceasta a fost descoperită de către japonezi cu sute de ani în urmă și practicată de noi acum. Așadar, cum se procedează?
Un pigment natural, non-toxic și hipoarlergenic este introdus manual în stratul superior al dermului (0,3 mm – 0,1 mm în epidermă), pentru a nu leza pielea în adâncime, cu ajutorul unui „creion”care are în vârf o lamă mică cu multe ace de unică folosință. Față de alte metode, acest instrument reușește să traseze niște linii foarte fine, oferind un aspect natural, fiind greu de deosebit firele naturale de cele desenate.
Procedura nu este dureroasă. Aceasta durează aproximativ două ore și rezistă în timp aproximativ un an – doi, în funcție de tenul fiecărei persoane.
Se realizează și o ședință de retuș la o lună, când sunt corectate eventualele diferențe și sprânceana este adusă la forma finală. Pigmenții folosiți fiind naturali, o parte a culorii este absorbită de piele, alta nu, de aceea este nevoie de o sedință de retuș, pentru repigmentarea anumitor fire și definitivarea formei. Efectul final se poate vedea însă la trei săptămâni după efecturarea ultimei ședințe, după ce culoarea se stabilizează și pielea se vindecă.
Odată finalizată procedura, trebuie avute în vedere și anumite indicații de îngrijire: nu se aplică machiaj în zona sprâncenelor în următoarele 24 de ore, se evită expunerea la soare pentru 2-3 săptămâni, sauna, piscina și tratamentele cosmetice sunt interzise și se evită contactul cu apa până la căderea cojițelor formate pe sprânceană.
Pentru doamnele ale căror sprâncene subțiri nu mai cresc sau care au diverse goluri, această tehnică este foarte potrivită, deoarece oferă un aspect mult mai natural decât tatuarea clasică a sprâncenelor. Dacă însă nu aveți probleme foarte mari, vă sfătuiesc să apelați întâi la procedee naturale, care vă pot aduce forma dorită mai repede decât credeți.