Răsfăț de weekend: Tort de ciocolată

Răsfăț de weekend: Tort de ciocolată - travelandbeauty.ro

Un tort savuros de ciocolată ar putea fi un adevărat motiv de bucurie și răsfăț pentru oricine.

Rețeta este simplă și ușoară și nu este nevoie de o bogată experiență în bucătărie pentru a o încerca. În plus, nu ar trebui să uităm că ciocolata are o mulțime de beneficii:

– este excelentă pentru moral
– conține magneziu, un oligoelement recunoscut pentru efectele sale relaxante
– combate ridurile, cacao conține flavonoide, cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante
– previne apariția bolilor cardio-vasculare și a hipertensiunii

De ce aveți nevoie pentru a prepara cel mai gustos tort de ciocolată:
Sunt trei tipuri de ingrediente: pentru blat, pentru umplutură și pentru decorarea tortului.

Ingrediente pentru blat:

– 80 g ciocolată simplă

– 8 ouă

-140 gr unt

-160 gr zahăr pudră

-30 gr zahăr

-140 gr făină

– o linguriță praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

– 300 gr. de gem

– 150 ml sirop din compot

Ingrediente pentru decorarea tortului:

– marțipan, perle din zahăr (diverse figurine, după preferințe)

– 150 g ciocolata simpla

– 2 linguri margarină

– 250 ml frișcă lichidă

– un pliculeț de pachet de zahăr vanilat

Cum se prepară tortul

1. Topiți ciocolata într-o cratiță.

2. Separați albușurile de gălbenușuri.

3. Separat, într-un bol, bateți untul cu zahărul pudră și adăugați, apoi, ciocolata topită și gălbenușurile de ou.

4. Într-un alt vas, bateți albușurile spumă cu zahărul și le adăugați, apoi, în bolul cu ciocolata, la care adăugați făina cernută și praful de copt. Amestecați ușor acest amestec.

5. Turnați compoziția într-o formă de tort unsă cu ulei și puneți-o în cuptorul preîncălzit, timp de 45 de minute.

6. După ce a trecut „testul scobitorii”, scoateți blatul din cuptor și tăiați-l pe orizontală, în trei părți egale.

7. Ungeți cele trei blaturi cu gem și însiropați-le, așezându-le unul peste altul

8. Pentru decorarea tortului, topiți ciocolata în bain marie și adăugați margarina, frișca și lăsați la aburi până când totul se omogenizează

9. Turnați aceată compoziție peste tort și lăsați apoi să se răcească, la frigider

10. La final, ornați tortul cu figurine de marțipan.

Cât de gustos!

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.