5 orașe din Franța, de vizitat după Paris

5 orașe din Franța, de vizitat după Paris - travelandbeauty.ro

Este firesc să începi explorarea Franței cu Parisul, unul dintre cele mai frumoase orașe din lume! Nu te rezumă însă doar la Orașul Luminilor. Mai ai multe alte locuri interesante de descoperit. Iată 5 orașe din Franța, de vizitat după Paris.

Travel& Beauty a ales pentru tine câteva orașe franceze obligatoriu de vizitat o dată în viață.5 orașe din Franța, de vizitat după Paris - travelandbeauty.ro

5 orașe din Franța, de vizitat după Paris: Lyon

Dupa ce ai luat la picior Parisul, Lyon este următorul oraș de luat în vizor. Orașul beneficiază de o așezare geografică deloc de lepădat, la intersecția dintre râurile Rhone și Saone.

Lyon, al doilea oraș că mărime al Franței, datează de mai bine de 2.000 de ani, fiind un oraș universitar, viu și mereu pus pe distracție.

Aici poți vizita clădiri medievale: Catedrala și Biserica Saint Paul, biserica Notre-Dame de la Fourviere, mânăstrirea Benedictină Saint Pierre.

5 orașe din Franța, de vizitat după Paris - travelandbeauty.ro
©Amanda Green Bottoms

5 orașe din Franța, de vizitat după Paris: Nisa

Perla Coastei de Azur se dezvăluie călătorului ce ajunge pe tărâmul său, treptat, tachinându-l și încurajându-i pasul. Nisa atrage anual milioane de turiști dornici să se distreze, bronzeze și…culturalizeze.

Pentru că în afară de soare și mare, atracțiile ce nu trebuie ratate sunt: Muzeul Matisse, Muzeul de Arte, palatul-muzeu Massena, orașul vechi cu palatul-muzeu Lascaris.

Alte bijuterii arhitecturale și naturale care îți vor încânta privirea: Catedrala Saint Reparat, grădina și ruinele castelului ruinele orașului roman Cimenelum. Merită să arunci un ochi și la mănăstirea franciscană din Cimiez, dar și grădina botanică Phoenix, cu cea mai mare seră din Europa.

5 orașe din Franța, de vizitat după Paris - travelandbeauty.ro
©Alice Tippy – Explore

5 orașe din Franța, de vizitat după Paris: Strassbourg

Superbul oraș de la granița dintre Germania și Franța, numit și„cetatea unde se întâlnesc drumurile” a împrumutat câte ceva din famecul ambelor culturi. La pièce du résistance a orașului este catedrala Notre Dame, în interiorul căreia se află un ceas astronomic care datează din anul 1842.

Merită să vizitezi și Piața Corbeau, Parlamentul sau Palatul Rohan care găzduiește trei muzee: Muzeul de Arheologie, Muzeul de Arte Decorative și Muzeul de Arte Frumoase și cartierul Petite France, o bijuterie medievală cu podețe și străduțe înguste plină acum de magazine de suverniri și bistrouri.

5 orașe din Franța, de vizitat după Paris - travelandbeauty.ro
©Alice Tippy – Explore more

5 orașe din Franța, de vizitat după Paris: Toulouse

„Orașul roz”, denumit așa datorită clădirilor construite din cărămidă roșie, te invită să-l descoperi în toată splendoarea lui! Plimbă-te prin zona veche a orașului, iar dacă vrei să vezi niște opere de artă inedite, ia metroul! Aici, fiecare stație este construită diferită, fiind proiectată de arhitecți și artiști.

Gurmanzii ar trebuie neapărat să dea o tură prin piețele pline de măcelarii, brutării, pescării, unde producătorii de brânză și proprietarii viilor de prin zona își prezintă produsele într-un fel care face să-ți lase gură apa.

5 orașe din Franța, de vizitat după Paris - travelandbeauty.ro
© Flavour Infusion

5 orașe din Franța, de vizitat după Paris: Bordeaux

Mâna sus cui îi plac vinurile alese, servite alături de brânzeturi softisticate! Atunci nu mai sta pe gânduri și rezervă-ți un zbor spre „Capitala europeană a vinurilor”, care îți vine în întâmpinare cu peste 500 de vinării.

Aflat la aproximativ 600 de km de Paris, pe malurile râului Garrone, în apropiere de Golful Biscaya, Bordeaux-ul îți oferă un buchet de atracții care merită „savurate” precum partea veche a orașului plină de clădiri istorice incluse în patrimonial mondial al UNESCO.

Bon voyage!

 

Parisul, în perioada primăverii © Vagabonding Boomer Syle

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.