Am început dieta, dar cofetarul Flavian Dobre ne pune bețe în roate.
Nu știu cine se va mai putea abține de la dulciuri când va vedea cum arată acest desert de vară.
Ingrediente:
40 grame de Făină de migdale
40 grame de Zahăr
50 g de Ouă
50 grame de Gălbenușuri de ou
25 grame de Făină
17 grame de Cacao
1,5 gramde Praf de copt
75 grame Albușuri de ou
30 grame de Zahăr
25 grame de Unt
30 grame de Zahăr
Cum procedăm:
Se amestecă făina de migdale, ouăle și cele 40 de grame de zahăr la mixer.
Se adaugă apoi cele 30 de garme de albușuri.
Într-un alt bol se amestecă făina de grâu, cacao și praful de copt.
Separat, untul, aflat la temperatura camerei, se amestecă cu 30 de grame de zahăr, iar mai apoi se adaugă restul de gălbenușuri.
Amestecul de ou cu migdale se va adăuga mixului de unt, iar apoi compoziției de albușuri, în timp ce efectuezi o mișcare continuă cu paleta.
Compoziția finală se pune la copt pentru 15 min, la temperatura de 180 grade.
Această bază o poți folosi mai departe în nenumărate forme.
Mie-mi place să presar deasupra niște fulgi de migdale și puțin zahăr tos!