2 Rețete de soluții demachiante handmade

2 Rețete de soluții demachiante handmade - travelandbeauty.ro

În cazul în care sunteți adepta produselor naturale, pe care să le preparați acasă, vă dăm câteva ponturi. Cel mai bun demachiant poate fi preparat acasă, foarte simplu, folosind produsele din bucătărie.

Un demachiant excelent pentru ten este laptele. Îl puteți folosi ca atare sau îl puteți încălzi ușor. Îmbibați o dischetă de bumbac în lapte și aplicați-o cu mișcări blânde, circulare, pe întreaga față. Nu uitați zona gâtului. Apăsați mai ferm pe zonele cu mult machiaj (de exemplu, pomeții, buze sau ochii). Clătiți foarte bine la final.

Laptele este un produs cu multiple avantaje pentru piele. Acest aliment este un cocktail de vitamine: A, E, F, de săruri minerale și acizi grasi. Laptele reechilibrează PH-ul pielii, o tonifică și elimină stresul.

Se spune că secretul frumuseții Cleopatrei era tocmai baia cu lapte și miere pe care frumoasa regină o făcea zilnic. Acest obicei o ajuta să își mențină pielea catifelată.

Unul dintre cele mai bune demachiante pentru ochi este uleiul de migdale. Aplicați câteva picături pe o dischetă demachiantă și curățați ușor zona ochilor. Uleiul de migdale are numeroase beneficii pentru piele: o catifelează, îi dă strălucire, calmează iritațiile, ameliorează cearcănele și atenuează ridurile fine din jurul ochilor.

O rețetă mai complexă de un demachiant natural, hand made se prepară ușor având ca ingrediente laptele și castravetele. Aveți nevoie de un castravete de mărime medie și de o jumătate de cană de lapte.

Cum se prepară:

Se curăță castravetele de coajă, se taie în felii subțiri și se pasează foarte bine (puteți folosi un blender). Într-un vas, adăugați pasta obținută și laptele, puneți vasul pe foc, timp de aproximativ 5 minute, amestecând permanent. După ce conținutul se răcește, se păstrează în frigider și poate folosi ca demachiant. Acesta poate fi păstrat la rece o săptămână. După folosire, pielea va fi mai luminoasă, curată și catifelată.

Și ceaiul de mușețel este un ingredient esențial în demachierea tenului. De altfel, această plantă este renumită pentru proprietățile sale antiseptice, iar demachiantul acesta lasă tenul curat și revitalizat.

Cum se prepară:

Amestecați 4 linguri de ceai de mușețel, cu o linguriță de ulei de măsline și cu 6 picături de ulei de arbore de ceai. Este un amestec foarte eficient pentru eliminarea impurităților din piele.

 

 

Image via Pixabay/binhbinh210698
Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.