Sfaturi pentru un prim safari reușit

Te-ai hotărât să faci un safari? Iată câteva sfaturi de bun simț pentru o experiență cât mai reușită. - travelandbeauty.ro

Te-ai hotărât să faci un safari? Iată câteva sfaturi pentru o experiență cât mai reușită.

Un safari este modul ideal de a vedea o mulțime de animale sălbatice în propriul habitat, de a fi martor la stilul lor de viață. Nu uita însă niciun moment că tu eșți musafirul, adoptă un comportament respectuos și adecvat.

Locul în care vei merge

Când vine vorba de safari, o mulțime de agenții de turism se întrec în oferte de tot felul.

Africa are multe parcuri naţionale, rezervaţii şi arii de conservare în care un număr mare de turişți merg în safari. În topul țărilor africane perfecte pentru un safari se află Tanzania, Kenya și Africa de Sud.

Vaccinuri

Ai ales destinația? Perfect! Avem o veste mai puțin bună, în special dacă ți-e frică de ace.

E timpul să te vaccinezi!

Pentru o vacanță în Africa sunt recomandate vaccinuri împotriva hepatitei A, poliomielitei, tetanus-ului, febrei tifoide și febrei galbene.

În anumite țări nu poți intra dacă nu prezinți dovadă vaccinării! Este bine ca vaccinarea să se efectueze cu 4 săptămâni înainte de a călători.

Prețuri

Să ne înțelegem din start, un safari este scump, nu merge o excursie de tipul low cost sau „lasă că ne descurcăm noi la față locului”! Prin urmare, nu te zgârci prea mult la preț și dacă nu îți permiți încă, mai așteaptă.

Compară prețurile, vezi ce îți oferă fiecare agenție, cere sfatul prietenilor care au mai fost și eventual citește și review-urile altor călători care au apelat la agenția respectivă.

Cazare

Savana nu este locul în care găsești airbnb și nici hosteluri sau cazări ieftine.

Și chiar dacă ai să găsești cazări mai ieftine, e bine să le eviți.

Pentru că aici, disconfortul poate fi mult mai mare decât în orice alt loc, în plus oboseala din timpul expedițiilor își va spune cuvântul seară.

Și nimic nu se compară cu un pat curat și moale și un duș cu apă caldă.

Poți alege între cazări de tipul camping safari, unde vei dormi în corturi, sub cerul înstelat sau poți alege lodge safari, resorturi mai de lux, unde îți poți bea dimineață cafeaua privind spre girafele din fața hotelului.

Îmbrăcăminte

Doamnelor, nu cred că trebuie să menționăm că nu aveți ce căut„ cu pantofi cu toc sau rochii de seară. Nici cu bijuterii pretioase sau pretentioase. Simplitate și comoditate!

Hainele potrivite pentru un safari sunt cele de tipul camuflaj, kaki, din materiale naturale, de culoarea pământului.

De evitat culorile puternice și materialele supraelastice. Se spune de asemenea că nu e bine să te îmbraci nici în albastru deoarece atrage muștele țețe.

Pantofi comozi și, obligatoriu, o șapcă sau pălărie de soare! Nu strică nici o eșarfă cu care să-ți acoperi la un moment dat fața pentru ca este foarte mult praf!

Ochelarii de soare si crema cu factor de protecție nu trebuie să-ți lipsească din geantă și evita pe cât posibil să te dai cu parfum.

Șofer și ghid

Nu poți, și nici nu vrei, să închiriezi o mașină ca să străbați parcul dintr-un colț în altul.

Te poți rătăci foarte ușor și oricum nu vei ști unde să cauți animalele.

Plătește un ghid și un șofer cu o mașină de tipul 4×4 și nu uita să ai mereu cash la tine.

Nu prea există ATM-uri și e bine să dai mereu câte un bacis șoferului sau ghidului.

Cele mai bune momente ale zilei

Există anumite ore când poți vedea viața în sălbăticie, așa cum probabil că îți dorești. Mai exact, dimineața foarte devreme sau după amiază, pe înserat.

În timpul zilei este foarte cald iar animalele se odihnesc prin tufișuri așa că dacă te aventurezi la ora aia sunt șanse să pierzi tot spectacolul.

The Big Five

Visul oricărui turist e să vadă „The big five” adică leu, leopard, elefant, bivol și rinocer.

Nu întotdeauna acest vis devine și realitate, puțini fiind aceia care se pot lăuda că au văzut toate cele 5 animale într-un singur safari.

Ai să vezi zeci de elefanți, antilope, zebre, rinoceri și bivoli dar cele cu adevărat periculoase precum leul sau leopardul se lasă mai greu descoperite.

Răbdare

Înarmează-te cu multă răbdare.

Animalele nu stau după fiecare colț așteptând să vii tu că să-ți pozeze.

Majoritatea sunt speriate sau timide și se ascund de oameni.

Ghizii știu exact unde să le depisteze așa că lasă-te pe mâna lor și ai multă răbdare.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.