Modul în care cineva se îmbracă relevă personalitatea, chiar modul de a gândi al persoanei respective. Vestimentația poate atenua anumite defecte sau poate pune în evidență diverse calități.
Pentru a fi cu adevărat elegantă, se impune o obiectivitate severă, capacitatea de a-ți „cântări” corect calitățile și defectele fizice, astfel încât, cu abilitate, pe primele să le pui în valoare și pe celelalte să le „maschezi”.
Iată câteva recomandări practice de care să ții cont atunci când îți alegi vestimentația în funcție de silueta pe care o ai:
-Formează-ți o garderobă de bază, pe anotimpuri, nu prea costisitoare. Gândește-te și apreciază ca vestimentația să fie funcțională și adaptabilă oricărei situații.
-Proporționează-ți piesele în funcție de înălțime și de talie. Ferește-te de coafura cu păr lung pe spate, dacă ești mică de statură. Tot în cazul siluetei scunde, evită cordoanele late, pantalonii cu talie înaltă sau cizmele înalte. Nu purta imprimeuri sau dungi pe orizontală dacă vrei ca formele tale să nu fie accentuate.
-Subliniază-ți suplețea ținutei prin alegerea unor culori rafinate (negru, maro, bej, bleumarin, dar și aprinse: turcoaz, ciclamen, verde) și a unui croi adecvat.
-Optează pentru a avea în garderobă bluze și rochii mulate care să-ți pună în valoare mijlocul subțire. De asemenea, alege fustele cu talie înaltă.
-Evită vestimentația mulată și alege-o pe cea largă, vaporoasă (rochii drepte, pantaloni drepți sau evazați) dacă ești mai lată în talie.
-Trebuie să știi de asemenea și ce culoare te avantajează. Dacă ai ochii albaștri sau verzi ți se potrivesc turcoazul, bleul, griul; în cazul ochilor negri-căprui, vișina putredă și coniacul. La părul deschis poți folosi maroul, bleumarinul, negrul, în general culorile terne. Pentru părul închis sunt indicate cremul, albul, toate culorile pastelate.
Urmărește consecvent ca vestimentația să îți pună în valoare tot ce ai mai frumos. Și nu uita că o calitate esențială a acesteia este comoditatea.