Rețete simple: Falafel cu sos de iaurt

Rețete simple: Falafel cu sos de iaurt - travelandbeauty.ro

Ingrediente pentru chiftelele de falafel:

• 1 conservă de năut
• 2 cepe medii tocate
• 5 linguri de pătrunjel verde, tocat
• 2 căței de usturoi zdrobiți
• 1/2 lingură de suc de lămâie
• 1 linguriță rasă de chimen
• 1/2 linguriță de sare
• 1/2 ceașcă de pesmet (1 ceașcă=250 ml)
• un vârf de cuțit de chilli

Ingrediente pentru sosul de iaurt:

• 125 ml iaurt grecesc
• 1 castravete cornișon
• 1 linguritță de mărar verde, tocat mărunt
• 1 lingură de maioneză
• 1 linguriță de tahini
• sare și piper, după gust

Preparare falafel:

În bolul unui procesor de bucătarie se adaugă năutul bine scurs, ceapa tocată, pătrunjelul, usturoiul, sucul de lămâie și mirodeniile. Mixați ingredientele până când acestea sunt bine omogenizate și formează o pastă umedă. Aveți grijă să nu amestecați prea mult!

Transferați amestecul de năut într-un castron mare și încorporați pesmetul. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă la rece pentru 1-2 ore.

Dupa ce compoziția s-a răcit, spălați-vă bine mâinile și formați biluțe de cca. 2,5 – 3 cm (veți obține în jur de 9-10 chifteluțe de năut).

Chiftelele se vor prăji în uleiul încins timp de aproximativ 3 minute sau până devin aurii, apoi se transferă pe o farfurie cu hârtie de bucătarie, ce va absorbi uleiul în exces.

Preparare sos de iaurt:

Curățați castravetele, dați-l pe partea cea mai mica a răzătorii, puneți-l într-o sită și stoarceți tot lichidul.
Castravetele ras se amestecă cu iaurtul, tahini, puțin mărar, maioneză, sare și piper, după gust.

Serviți chiftelele de falafel după cum doriți: fie ca sandwich, cu salată sau cu lipie, legume și sos de iaurt sau ca aperitiv.

 

 

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.