Prajitură cu mere

Prajitură cu mere - travelandbeauty.ro

Ingrediente:

• 300g făină cernută
• 2 ½ lingurițe praf de copt
• ¾ linguriță de sare
• 130g zahăr
• 110g unt la temperatura camerei
• 180ml lapte
• 2 ouă
• 4 mere, curățate și tăiate felii
• 40g unt rece
• ¼ linguriță de cuișoare

Preparare:

Pregătiți o tavă de 33 – 22 cm cu hârtie de copt și preîncălziți cuptorul la 175C.

Cu o furculiță, frecați untul rece cu 30g zahăr și cuișoare, apoi lăsați-l iar la frigider.

Într-un castron mare combinați făina, praful de copt și sarea.

Separat, bateți bine untul la temperatura camerei cu 100g zahăr până aveți un amestec pufos, apoi încorporați ouăle și continuați mixarea până ce compoziția devine pufoasă.

Turnați amestecul în castronul cu făină, adăugați laptele și amestecați până la omogenizare.

Se toarnă jumătate din aluatul rezultat în tava pregătită și se întinde într-un strat uniform, se așează frumos jumătate din merele tăiate felii, se toarnă restul aluatului dar păstrând separat jumătate de ceșscă de compoziție. Se întinde apoi și acesta uniform, se așează merele rămase, ici si colo se toarnă aluatul rămas, iar la final se presară untul rece sfărâmat peste toată prăjitura.

Aceasta se coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în centru iese curată. Rețineți că scobitoarea va fi lipicioasă din cauza stratului de mere, astfel încât poate fi puțin confuz.

Lăsați prăjitura să se răcească în formă.

La final se presară zahăr pudră dacă se dorește și se taie în pătrate.

Prăjitura este minunată exact așa cum este, deloc înecăciosă, ba chiar ușor crocantă pe margini și zemoasă datorită merelor, însă o cupă de înghețată de vanilie o poate transforma într-un desert de neuitat.

 

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.