Gălbenuş conservat

Sigur ai preparat ouă în multe feluri până acum, dar pun pariu că rețeta următoare este o noutate.

Gălbenușul „conservat” provine din China, care pare să aibă un cult al preparării ouălor în cât mai multe feluri, de la rețete interesante, până la metode care pot fi considerate de unii de-a dreptul repulsive.

Această rețetă a început să fie tot mai apreciată prin 2009 în Statele Unite, ajungând ca în 2016 să devină un adevărat must în meniul chef-ilor din Boston.

Gălbenușul se prepară destul de ușor, deși este nevoie de ceva răbdare pentru a testa rezultatul. Dar te asigur că merită să-l încerci!

Se separă gălbenușul de albuș, se pune într-un bol cu amestec de sare și zahăr, în proporție de unu la unu și se acoperă cu același amestec. Se lasă la rece timp de cel puțin 48 de ore. În tot acest timp, gălbenușul se va „mura”, căpătând consistența brânzei, o nuanță portocaliu intens, iar gustul… îl lăsăm la aprecierea ta! Dacă vrei, poți aduce îmbunătățiri amestecului sare – zahăr, adăugând ierburi sau condimente după gustul tău. Te poți juca cu diverse arome, de la dulce-acrișor la picant.

Gălbenușul se rade deasupra pastelor carbonara, peşte şi legume trase în tigaie, în preparatele dim sum, ciorbe sau orice alte feluri consideri că s-ar potrivi aromei lui.

Se poate păstra în patul de sare la rece până la o lună.

Poftă bună!

 

Mă hrănesc cu poveștile oamenilor și îmi place să interacționez cu copiii, de la care cred că avem foarte multe de învățat despre noi înșine. În timpul liber cochetez cu acuarelele și visez la grădini veșnic verzi.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.