Look de vedetă – Catherine Deneuve

Catherine Deneuve este una dintre cele mai apreciate actrițe din industria filmului francez. Ea  s-a remarcat cu rolul din musical-ul „Umbrelele din Cherbourg”, dar şi cu cele jucate în filmele realizate de cei mai importanți regizori ai secolului al XX-lea, precum Roman Polanski, Luis Bunuel sau Lars von Trier.

Din palmaresul celei numită de critici „La Grand Dame” a cinematografiei franțuzești  fac parte filme emblematice precum: „Repulsie”, „Ultimul metrou”, „Anotimpul meu preferat”, „Dansând cu noaptea” sau „Frumoasa zilei”. Vedeta s-a aflat în distribuția a peste 100 de filme.

În anii ’80, Catherine Deneuve obține din partea Academiei Franceze de Cinema premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolurile din „Ultimul metrou” şi „Place Vendome”, iar în anii ’90 şi după 2000 continuă să fie nominalizată la multe alte premii cinematografice.

Deneuve a fost atât în filme, cât şi în viața reală o promotoare a imaginii femeii puternice. Ea este etalonul unei adevărate pariziene, care farmecă prin stil şi graţie. În anii ’70 s-a numărat printre frumusețile nominalizate la categoria celor mai elegante femei din lume, iar apoi a devenit imaginea parfumului Chanel no. 5. Mai bine de 20 de ani a fost muza designerului Yves Saint Laurent.

Stilul Deneuve se caracterizează prin simplitate, rafinament şi eleganţă, atât în ceea ce privește vestimentația, cât şi coafura şi make-up-ul.

În garderoba ei se găsesc piese de vestimentație care deși cu o croială dreaptă,  necambrate şi  fără decolteu, îi  conferă un aer seducător şi plin de șarm. Astfel de combinații sunt: costumul format din fustă şi sacou tip geacă, cu o croială dreaptă sau micuța rochie neagră, stil uniformă școlară, cu aceeași croială dreaptă, fără detalii inutile, purtată cu pantofi cu toc mic pătrățos şi dresuri subțiri.  O piesă de rezistenţă din garderoba vedetei pariziene este rochia A-line, pentru care alege chiar şi culori aprinse.

În ceea ce privește coloristica vestimentației, starul de cinematograf obișnuiește să folosească cât mai puține culori într-o ținută, printre preferate fiind nuanțele nobile de bej.

Nu lipsesc din stilul ei ochelarii cat eyes şi eșarfele fine de mătase.

Şi după vârsta de 70 de ani, Catherine Deneuve reușește să uimească la fiecare apariție prin simțul aparte pe care îl demonstrează în alegerea vestimentației.

Deși se spune că doar tinerețea conferă șarm, actrița reușește din plin să demonteze acest mit şi arată că orice vârstă vine cu frumusețea şi rafinamentul ei incontestabil. Ea impresionează printr-ul stil oarecum sobru, dar de o eleganţă ieșită din comun.

Simplitatea îi caracterizează vedetei şi modul de a se coafa. Mărturisește adesea că folosește un simplu uscător de păr pentru a-şi aranja buclele blonde.

Şi când  vine vorba de make-up, simbolul chic parizian dă dovadă de măiestrie, alegând să pună accentul pe conturarea sprâncenelor şi a buzelor, pentru care folosește atât nuanțe deschise (piersică), cât si tonuri ușor aprinse. Genele sunt perfect arcuite, iar pleoapele puţin scoase în evidenţă de nuanțe neutre.

Atât stilul vestimentar, cât şi conduita pe care o adoptă în orice situație o transformă pe Catherine Deneuve într-o adevărată ambasadoare a frumuseții franțuzești.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.