Pachețele de primăvară vietnameze

Pachețele de primăvară vietnameze - revista travelandbeauty.ro

Vietnamul vine în întâmpinarea călătorului înfometat cu o mulţime de delicatese culinare, dar nimic nu se compară cu pachețelele de primăvară proaspete care ţi se topesc în gură şi care, între noi fie vorba, nici nu sunt atât de greu de preparat! Merg savurate oricând, la prânz, la cină, între prânz şi cină sau chiar și la micul dejun!

Bucătăria vietnameză se aseamănă mult cu cea din China, orezul şi legumele fiind elementele de baza. Vestea bună e că aceste pachețele, pe lângă gustul garantat delicios, mai au un atu preţios- nu sunt prăjite în ulei, precum cele ale fraților chinezi, prin urmare sunt mult mai sănătoase! Evident, asta nu înseamnă că trebuie să abuzăm de ele şi să dăm gata un castron întreg în câteva minute!

Despre ce e vorba? Pachețelele din titlu vin sub forma unor rulouri din foi de hârtie de orez umplute cu crudităţi, verdeţuri, carne sau creveți. Acestea se servesc reci, la temperatura camerei şi se prepară extrem de simplu. Din păcate, există câteva ingrediente tipic asiatice, în special condimente, pe care probabil că nu le veţi găsi pe la noi. Putem improviza însă, nu-i așa? Începem? Aveţi nevoie de maxim 15, fie 20 de minute!
Pentru 8 pachețele de primăvară vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru pachețele:
– 8 foi de hârtie de orez
– 200g de vermicelli de orez
– verdeţuri (mentă, coriandru, busuioc, salată, spanac, ruccola, valeriană)
– 1 ardei
– 1 morcov
– 1 castravete
– 12 creveţi (spălaţi şi curăţaţi, apoi tăiaţi în două pe lung) (dacă nu vă plac creveţii îi puteţi înlocui cu carne de vită sau porc)
– 8 fire de arpagic

Pachețelele se vor înmuia într-un sos dulce acrişor pentru care veţi avea nevoie de următoarele ingrediente:
– 1 lingură de zeamă de lime
– 1 lingură de zahăr
– 1-2 linguriţe de sos de pește
– 2 linguriţe de apă
– 1 linguriţă de pastă de ardei iute şi usturoi (în proporţii egale, zdrobite împreună în mojar)

Preparare

Pastele vermicelli se pun la fiert pentru aproximativ 3 minute după care se strecoară bine şi se taie în dimensiuni de maxim 10cm. Verdeţurile se spală şi se amestecă bine între ele. Legumele se taie în forma de bastonașe subțiri și se amestecă cu verdeața.
Pe o foaie de hârtie de orez uşor umezită se aşează o mâna din amestecul de verdeţuri și legume şi două- trei jumătăţi de crevete, cu partea roz în jos. Rulaţi foaia de orez pe care o împachetaţi apoi exact că pe o sarmă tradiţională, adaugați un fir de arpagic şi udaţi cu puţină apă că să se lipească.

Sosul

Pentru a obţine sosul dulce-acrişor în care vom înmuia pacheţelul nu trebuie decât să amestecăm toată ingredientele din lista de mai sus cu puţină apă, până se obţine un sos omogen. Puteţi trişa puţin, cu un sos gata preparat, care se găseşte în comerţ.
Pachețelele se servesc de preferinţă imediat după ce au fost preparate.
Îţi lasă gură apă? Şi nouă!

Chúc ngon miệng! (Poftă bună!)

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.