Look de vedetă: Coco Chanel

Coco Chanel, sursa: mancunion.com - revista travelandbeauty.ro

Cine nu a auzit de little black dress? Rochița neagră considerată piesa de rezistență în garderoba oricărei femei. Cea care te scoate din orice impas. Practică, rafinată prin simplitate, flatând orice siluetă prin nuanța sa. Dar știai că în spatele ubicuității acestei piese vestimentare se află la fel de faimoasa Coco Chanel? Creația sa a apărut într-un moment oportun, în perioada Marii Crize, când femeile tânjeau după haine chic pe care să și le poată permite.

Tot grație vremurilor, propunerea sa de a croi un compleu elegant, dar comod, din materiale neprețioase, a fost îmbrățișată rapid de femeile epocii. Pasionată de sport, Coco urmărea libertatea în mișcări atunci când gândea piesele sale. Sacoul cu o croială simplă, accesorizat cu buzunare, pentru utilitate, un guler lejer la baza gâtului și fusta asortată care acoperă genunchii sunt și acum sinonime cu eleganța.

Sigur că nu Coco a inventat bluzele cu dungi orizontale. Dar tot ea a fost cea care le-a popularizat, alături de espadrilele de pânză, inspirându-se din portul marinarilor.

Odată cu Coco dispar corsetele femeilor și își fac apariția pantalonii care le eliberează mișcările. Drepți sau evazați, pantalonii largi, cu talie înaltă încep să-și facă loc în garderoba feminină. Tocurile joase sunt pasul următor spre mișcările feminine tot mai lejere. Negrul încetează să mai fie culoarea rezervată strict doliului, devenind un simbol al eleganței. Tot în această perioadă ia naștere precursoarea fustelor creion pe care le adorăm și acum.

Dacă îți place să te bronzezi, află că acest lucru îl datorezi indirect tot ei. Până în anii ’20 pielea albă era considerată un simbol al aristocrației, însă Coco le arată femeilor că statul la soare este un simbol al unei vieți privilegiate, nicidecum al muncii asidue, cum fusese considerat până atunci. Pare greu de crezut că un lucru ce nouă astăzi ni se pare atât de banal, bronzul, devine nu doar acceptabil, ci „la modă”, nu?

Accesorii, accesorii! Coco era de părere că nu poți avea niciodată prea multe bijuterii. Șiraguri de perle adevărate, alăturate gablonțurilor, coliere peste coliere, nimic nu este interzis pentru a te scoate din anonimat.

Dovada că moda trece, dar stilul rezistă, cum obișnuia vestita creatoare de modă să spună, este chiar faptul că tot ce i-a ieșit din mâini este încă de actualitate și la fel de apreciat: contrastul alb-negru, cameele, costumul Chanel, poșeta Chanel și bineînțeles, clasicul parfum Chanel no. 5.

Mă hrănesc cu poveștile oamenilor și îmi place să interacționez cu copiii, de la care cred că avem foarte multe de învățat despre noi înșine. În timpul liber cochetez cu acuarelele și visez la grădini veșnic verzi.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.