Travel & Beauty

Alegerea vinului

O masă delicioasă este cea care găsește un echilibru între preparatul ales și sortimentul de vin care îl acompaniază. Însă poate ți s-a întâmplat și ție să te simți copleșit de multitudinea de sortimente de vin. Pentru a alege fără ezitare, îți prezentăm câteva reguli foarte simple care te vor ajuta să înțelegi ce vinuri completează masa.

Trebuie în primul rând să înțelegi că potrivirile dintre mâncare și vin nu sunt atât de rigide precum pot părea din recomandările găsite pe internet sau făcute chiar de un somelier.

Există două „sisteme” de potrivire a vinului cu mâncarea:

Înainte de a opta pentru oricare dintre cele două variante de mai sus, trebuie să identificăm gusturile de bază ale mâncării și vinului și apoi să stabilim cât de intense sunt acestea. Astfel, vom ști dintre ce soiuri de vin avem de ales pentru o intensitate pe măsura preparatului.

Iată următoarele reguli simple de care vom ține cont în alegerea vinului:

Nu vă fie teamă să experimentați, combinațiile fiind destul de versatile. În final, alegerea este una personală.

Poftă bună și alegeri delicioase!