Aduse în Europa de către marinarii portughezi, bananele sunt o sursă importantă de potasiu și vitamina B6.
Haideți să le încorporăm într-un desert sănătos și delicios precum Banana bread pentru a ne bucura de gustul lor minunat.
Ingrediente:
2-3 banane foarte coapte
40 grame de unt
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
un vârf de sare
90 grame de zahăr brun
1 ou
esență de vanilie
200 grame de făină integrală
1. Încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
2. Într-un vas pasează bananele cu o furculiță și adaugă peste untul topit.
3. Adaugă pe rând: bicarbonatul, sarea, zahărul, oul bătut, esența de vanilie și în cele din urmă făina.
4. Amestecul va fi turnat în forma de copt și băgat la cuptor între 50 de minute și o oră.
5. După ce prăjitura se va răci, o poți tăia și degusta la micul dejun alături de o cafea sau un ceai.
Poftă bună!