Travel & Beauty

Banana bread

Aduse în Europa de către marinarii portughezi, bananele sunt o sursă importantă de potasiu și vitamina B6.

Haideți să le încorporăm într-un desert sănătos și delicios precum Banana bread pentru a ne bucura de gustul lor minunat.

 

Ingrediente:

2-3 banane foarte coapte

40 grame de unt

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

un vârf de sare

90 grame de zahăr brun

1 ou

esență de vanilie

200 grame de făină integrală

1. Încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.

2. Într-un vas pasează bananele cu o furculiță și adaugă peste untul topit.

3. Adaugă pe rând: bicarbonatul, sarea, zahărul, oul bătut, esența de vanilie și în cele din urmă făina.

4. Amestecul va fi turnat în forma de copt și băgat la cuptor între 50 de minute și o oră.

5. După ce prăjitura se va răci, o poți tăia și degusta la micul dejun alături de o cafea sau un ceai.

Poftă bună!