Travel & Beauty

Biscuiți cu matcha

Vrei să îţi surprinzi prietenii cu un dulce aparte? Biscuiții cu pudră de matcha pot fi serviți la un pahar cu lapte, o cană cu ceai sau cafea. Dar, până să treci la treabă, află care sunt beneficiile pudrei de matcha.

Matcha este pudra delicată ce se obține prin măcinarea frunzelor uscate de ceai verde în mori speciale şi foarte fine de granit.

Matcha conține substanțe nutritive, antioxidanți, fibre şi clorofilă benefice pentru sănătate. Conținutul aminoacidului L- teanină face ca matcha să fie potenţiator al unei bune stări de spirit.

Pudra poate fi consumată sub formă de ceai sau ca ingredient în latte-uri, cocktail-uri, frappe, limonadă, prăjituri sau înghețată.

Gustul acesteia este ușor amărui, iar efectul este mult mai puternic decât al ceaiului verde infuzat pentru că pudra conține toată frunza de ceai verde.

Ceaiul Matcha întărește sistemul imunitar, scade colesterolul, relaxează, calmează şi sporește concentrarea.

Pudra este folosită pe post de colorant natural, dar şi pentru aroma deosebită în diverse rețete.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti rețeta de biscuiți cu matcha:

– 150 grame de unt
– 100 grame de zahăr pudră

– 2 pliculețe zahăr vanilat

– 200 grame de faină

– 2 lingurițe de pudră de matcha

– un praf de sare

– 1 linguriță de praf de copt

– pudra obținută de la un baton de vanilie

– 2 gălbenușuri

Cum procedezi:

Amestecă într-un bol făina, pudra de matcha, de vanilie, praful de copt şi cel de sare. Mixează untul împreună cu zahărul pudră şi cel vanilat până când obții o cremă pufoasă.

Apoi adăugă cele 2 gălbenușuri până când se omogenizează compoziția pe care o vei amesteca ușor în continuare la viteză medie cu ce ai combinat anterior în bol (făina, matcha, vanilia, praful de sare şi praful de copt).

Obții un aluat pe care îl lași la frigider în folie alimentară timp de 30 de minute.

Pui hârtie de copt într-o tavă, iar după ce scoți aluatul din frigider, modelezi bucăţele de dimensiunea unei nuci. Apoi, introduci tava în cuptorul încins la 170 ºC şi o lași în cuptor între 15 şi 20 de minute.

După ce scoți tava din cuptor, lași biscuiții să se răcească, după care îi așezi frumos pe un platou.