Travel & Beauty

Boeuf bourguignon

A venit toamna și odată cu temperaturile puțin mai scăzute, crește și nevoie noastră de preparate calde.

Astăzi îți prezentăm o rețetă ușoară, minunată de gătit în cantități mai mari, deoarece este cu atât mai delicioasă a doua zi. Numai bine, nu-i așa? Gătești o dată și te bucuri de două ori.

Și ca să nu mai lungim vorba, că ziua e tot mai scurtă, iată ingredientele:

1,2 kg de carne de vită

5 morcovi

6 cepe

250 gr de ciuperci

1,5 litri de vin roșu

2 linguri de ulei

2 foi de dafin, 1 crenguță de rozmarin

Sare, piper

Carnea de vită trebuie să fie curățată bine de grăsime. Se pune uleiul la încins într-o cratiță și se rumenește carnea atent pe toate părțile, cu grijă să nu se pătrundă. După ce a căpătat o tentă maronie, se adaugă ceapa tăiată în sferturi, morcovii tăiați rondele sau cubulețe, după preferințe, și ciupercile. Se adaugă buchețelul de plante aromatice și se stinge cu vinul. La nevoie, se poate adăuga apă cât să acopere carnea. Se pune capac și se lasă la foc mic preț de cel puțin două ore și jumătate. Secretul unui boeuf bourguignon reușit este fierberea îndelungată la foc redus. Dacă nu ai timp să fierbi carnea în jur de 4 ore, este bine și chiar de preferat să o fierbi în două reprize. Azi două ore, mâine restul. Este un preparat delicios reîncălzit.

Servește boeuf bourguignon alături de cartofi natur sau chiar o porție de paste și nu uita de vin! Beaujolais și poftă bună!

 

P.S.: acest preparat poate cauza plescăit de fericire!