
Va propun o călătorie interesanta, cu cine au votat romanii în decursul timpului. În urma unei analize simple putem sa înțelegem ce s-a întâmplat Duminică.
Inainte de a cele trei probleme simple trebuie avut in vedere ca in orice tara exista doi poli, Republicani si Democrati, Socialisti si Liberali, … samd. In Romania exista si vor exista mereu simpatizanti cu valorile de stanga si cu cele de dreapta. Ambele pot avea niste platforme care functioneaza. Iar aici nu ma gandesc la extreme. Acum ca la noi PSD are o imagine care lasa de dorit, din nou nu comentez. Doar sa ne gandim putin la PDL si gasca… de acum cativa ani (borduri, gale de box,…)
Iată trei chestiuni simple care îmi dau de gândit:
- Situație:
La toate alegerile PSD a luat în jur de 4 milioane de voturi în primul tur, cu excepția Mircea Geoana și Viorica Dăncilă.
Îmi dă de gândit:
De ce PSD a nominalizat-o pe Viorica Dăncila, orice alt candidat ar fi putut sa-i pună probleme actualului Președinte?
2. Situație:
Barna a avut o misiune imposibila, pe lângă voturi de la PSD trebuia sa ia multe voturi de la Iohannis.
Îmi dă de gândit:
Ca în cazul PSD, dacă știa Barna ca are niște scheleți în dulap de ce nu au găsit alt candidat, unul mai carismatic și curat?
3. Situatie:
Din cei 18,217,156 de votanti 8,350,759 au varsta sub 45 de ani si au votat 3,494,286 de persoane, adica 19% din total si 42% din categorie SI 9,866,397 persoane peste 45 de ani din care au votat 5,189,402 persoane, adica 28% din total si 53% din categorie.
Îmi dă de gândit:
De ce nu merge tineretul la vot? Chiar asa de ocupat este cu Facebook si Netflix?
Si un bonus:
De curiozitate in anii trecuti candidatul de pe locul doi nu a castigat tot timpul alegerile, deci nu va faceti griji …