Camembert la cuptor cu smochine

Rețetă: Camembert la cuptor cu smochine - revista travelandbeauty.ro

„Cum poți guverna un stat atunci când există peste 258 de feluri de brânzeturi?”, se întreba fostul lider al Franței, generalul Charles de Gaulle.

Și știm cu toții că acest tip de brânză numit Camembert este unul dintre cele mai apreciate feluri.

Camembert provine din regiunea franceză Normandia, textura sa este cremoasă și foarte catifelată.

Aceasta este a doua cea mai bine vândută brânză din lume și pentru a fi comercializată are nevoie de aprobarea unei comisii speciale. De asemenea, trebuie îndeplinite niște condiții stricte pentru ca brânza Camembert să fie considerată de cea mai bună calitate, vacile ce oferă laptele pentru această delicatesă trebuie să pască numai iarbă verde, iar laptele muls trebuie transportat de îndată la o fabrică apropiată pentru a fi inițiat procesul de preparare.

Sunt sute de rețete ce au încorporat în rândul ingredientelor lor această specialitate, Travel and Beauty vă învață însă cum să pregătiți Camembert la cuptor cu smochine și cimbru pentru ca acest preparat să vă țină de cald în serile reci de toamnă.

 

Ingrediente:

1 bucată de brânză Camembert de 250 de g

1 lingură de miere

2 crenguțe de cimbru

2 smochine coapte (se mai pot folosi: struguri, afine, mure)

 

Brânza se așează pe o folie pătrată de aluminiu, se taie smochinele și se așează deasupra bucății de Camembert.

Toarnă mierea deasupra fructelor și presară apoi cimbrul.

Împachetează totul ca într-un plic de scrisori și introdu într-un cuptor încălzit la 180 de grade pentru 5-10 minute.

Poți servi cu felii prăjite ale unei baghete sau simplu alături de un pahar de vin Beaujolais!

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.