Traversează Dunărea în Serbia și vei avea parte de o experiență turistică inedită.
Sârbii sunt niște oameni prietenoși, iar spiritul lor energic te va inspira.
Iar dacă în șederea ta prin acest ținut ți se face foame, nu ezita să încerci preparatele tradiționale, care au puternice influențe turcești.
Caimac
Caimacul este pojghița de grăsime care apare deasupra laptelui fiert.
Sârbii o mănâncă alături de preparate din carne, sau chiar întinsă pe pâine.
Șnițel Karadjordje
Acest preparat din carne este denumit după prințul Karadjordje.
Șnițelul poate fi făcut din carne de vită și este umplut cu caimac.
Aivar
Este un fel de zacuscă, făcută din ardei capia, usturoi și vinete.
Popular, aivarul este numit „saladă sârbească”.
Pleșcavița
Un fel de hamburger, numai că mult mai mare și mai gustos.
Đuveč
Este o tocană cu legume, un fel de ratatouille al Serbiei.
Carnea și legumele sunt îmbinate într-o armonie perfectă.
Aceasta este un preparat rămas încă de pe vremea ocupației otomane.
Nu uita să încerci nici de brânza de vacă sau de cârnații sârbești! Și la final să bei o cafea la nisip, alături de o însiropată baclava.