Travel & Beauty

Ce mâncăruri trebuie să guști în Serbia

Image via Shutterstock

Traversează Dunărea în Serbia și vei avea parte de o experiență turistică inedită.

Sârbii sunt niște oameni prietenoși, iar spiritul lor energic te va inspira.

Iar dacă în șederea ta prin acest ținut ți se face foame, nu ezita să încerci preparatele tradiționale, care au puternice influențe turcești.

Image via belgrade at Night

Caimac

Caimacul este pojghița de grăsime care apare deasupra laptelui fiert.

Sârbii o mănâncă alături de preparate din carne, sau chiar întinsă pe pâine.

 

Image via Belgade at Night

Șnițel Karadjordje

Acest preparat din carne este denumit după prințul Karadjordje.

Șnițelul poate fi făcut din carne de vită și este umplut cu caimac.

 

Image via Belgrade ai Night

Aivar

Este un fel de zacuscă, făcută din ardei capia, usturoi și vinete.

Popular, aivarul este numit „saladă sârbească”.

 

Image via The Culture Trip

Pleșcavița

Un fel de hamburger, numai că mult mai mare și mai gustos.

 

Image via Wikipedia

Đuveč

Este o tocană cu legume, un fel de ratatouille al Serbiei.

Carnea și legumele sunt îmbinate într-o armonie perfectă.

Aceasta este un preparat rămas încă de pe vremea ocupației otomane.

Nu uita să încerci nici de brânza de vacă sau de cârnații sârbești! Și la final să bei o cafea la nisip, alături de o însiropată baclava.