Travel & Beauty

Cele mai delicioase deserturi românești!

sursa foto: Pinterest

Mmmm….când spunem ceva dulce și gustos, deja imaginația nu mai are limite și papilele gustative o iau razna.

Iar noi românii ne pricepem destul de bine la curcubee culinare.

Iată un top al celor mai bune deserturi tradiționale românești pe care gospodinele hărnicuțe le prepară cu cea mai mare dragoste indiferent de anotimp, sărbătoare sau buget.

sursa foto:

Papanașii cu smântână și dulceață

Desertul care dă dependență.

Inelușele aurii și apetisante sunt cele mai căutate.

Stați fără griji domnilor…nu este vorba despre acel inel la care visează orice fată, vorbim aici de pufoasele gogoșele sub formă de inelușe, asezonate cu smântânică dulce și dulceață de afine ori vișine.

Un deliciu căruia nu îi poți rezista!

sursa foto: laprajiturela.ro

Găluște cu prune

Nu ai avut copilărie dacă nu ai mâncat până acum minunatele guguloaie din cartofi fierți și făină înăuntru cărora le descopereai surpriza- o prună dulce și suculentă.

Acestea erau tradiționalele ouă Kinder ale românilor în trecut.

Nu ezita să ceri rețetă de găluște cu prune bunicii, sigur o știe pe de rost sau poate chiar îți va prepara o porție sănătoasă așa cum doar bunicile știu să facă.

sursa foto: gabrielacuisine.ro

Plăcintă dobrogeană

O minunăție autentică născută în inima Dobrogei.

Rețeta s-a răspândit repede și nu există gospodină care să nu știe să prepare faimoasa plăcintă din foi de aluat și umplută cu brânză sărată.

Nu degeaba zicala „La plăcinte înainte, la război înapoi”.

Probabil că nu se înduplecau oamenii să plece la război și să lase bunătate de plăcintă nesavurată.

sursa foto: Laura Adamache

Poale-n brâu-rumene, aburinde și proaspăt scoase din cuptor

Un preparat tradițional moldovenesc care stă la baza tuturor plăcintelor românești.

Frământate cu dragoste și umplute cu brânză dulce și stafide, ușor rumenite pe vatră, aceste portofele cu brânză sunt o adevărată nebunie culinară.

Vei da portofelul tău la schimb pentru un astfel de portofel fraged și gustos!

sursa foto: bucrom.ro

Salam de biscuiți

Așa cum spaniolii au tradiționalul salam chorizo…și noi românii avem salamul nostru autentic.

Și noi chiar suntem privilegiați pentru că salamul nostru este dulce, cu stafide și esențe îmbietoare, cu nucă și rahat pe când al lor este iute, gras și piperat.

Cred că nu mai are rost să spunem că e și mult mai ușor de preparat.

Biscuiții ușor crocanți scăldați în siropul dulce și aromat fac totul.

Caută rețeta în cartea de bucate a mamei.

Nu are cum să lipsească de acolo!

sursa foto: Le Blog piquant

Cozonacul- panettonele românesc

Deliciul care câștigă podiumul!

Aproape că nu există Paște sau Crăciun sau orice altă sărbătoare fără tradiționalul cozonac.

Aluatul fraged, frământat cu multă grijă, împletit sau simplu, umplut cu nucă din belșug, cu stafide aurii și cacao este desertul desăvârșit al bucătăriei românești.

Rețeta este oarecum simplă, dar secretele din spatele ei sunt transmise din generație în generație astfel încât fiecare gospodină să aibă cu ce să impresioneze.

Mult spor!

Noi, românii știm să ne adaptăm la tot ce e nou, preluăm și de la ceilalți, uneori improvizăm și chiar reușim să ieșim la liman.

O gospodină dedicată știe să mânuiască și telul și mixerul, știe să prepare atât franțuzescul choux à la creme, cât și tradiționalul cozonac românesc. Dar, cel mai bine se simte atunci când rețeta pe care o prepară este moștenire de familie. Aici se simte gustul cel mai desăvârșit și toată pasiunea !

Poftă bună!