Cele mai frumoase orașe medievale din România

Cele mai frumoase orașe medievale din România - travelandbeauty.ro

Evul Mediu și-a pus adânc amprenta pe multe orașe din lume, inclusiv orașele din ţara noastră. Acestea au reușit să mențină vii elementele medievale și să păstreze și astăzi farmecul acelor vremuri demult apuse.

Orașe precum Sighișoara, Brașov sau Sibiu te îmbie cu aerul lor medieval încă de la intrarea în acestea și reprezintă principalele puncte de atracții turistice când vine vorba de arhitectură și istorie.

Iată câteva elemente pentru care aceste 3 orașe medievale din România s-au făcut cunoscute peste hotare.

Cele mai frumoase orașe medievale din România - travelandbeauty
sursa foto: Culture trip

Sighișoara

Perla culturală a Ardealului. De altfel, acest oraș mai este denumit și Veneția Ardealului. Chiar dacă nu este înconjurat de canale și nici inundat de apă, Sighișoara are ceva din farmecul și atmosfera de carnaval a romanticei Veneții.

Aerul venețian este dat și de culorile pastelate ale zidurilor clădirilor. Ba chiar există și o construcție denumită „Casa Venețiană”. Denumirea a căpătat-o datorită ferestrelor terminate într-un arc frânt trilobat, stil caracteristic arhitecturii frumosului oraș al gondolelor.

Așezat pe coama unui deal, Dealul Cetății, și protejat de ziduri groase care s-au păstrat încă din secolul al XIV- lea, orașul arată ca o adevărată fortăreață.

În incinta orașului se găsesc nouă turnuri (inițial erau 14 turnuri, dar numai 9 s-au păstrat) care poartă, potrivit obiceiului acelor vremuri, numele breslelor care le-au consacrat.

Principala atracție turistică din Sighişoara este Turnul cu Ceas. Edificiu ce adăpostește un ceas imens, împodobit cu figurine de lemn, decorate în policromie și reprezentând zilele săptămânii.

Tot aici se află și una dintre casele care ar fi aparținut lui Vlad Dracul și chiar locul unde s-ar fi născut Vlad Țepeș.

Poate nu știai, dar orașul Sighișoara este protejat UNESCO și este pe lista celor mai vechi orașe medievale ale căror clădiri au fost locuite fără întrerupere.

Dacă vrei sa te întorci în timp, în vremea cavalerilor și a domnițelor, cel mai bine ar fi să vizitezi orașul în perioada Festivalului Medieval, care are loc anual, la sfârșitul lunii iulie.

Vei avea parte de un spectacol fascinant….și chiar tu poți face parte din spectacol dacă îndrăznești să porți costume de epocă.

Cele mai frumoase orașe medievale din România - travelandbeauty.ro
sursa foto: The Gallivant Post

Sibiu

Capitală cultural-europeană în anul 2007, impresionează prin arhitectura şi prin frumusețea vestigiilor care au sfidat timpul și s-au păstrat aproape intacte timp de opt secole.

Străzile pietruite îți oferă senzația întoarcerii în timp. Numele sub care a debutat orașul era Hermannsdorf – satul lui Hermann.

Simbolul orașului este Turnul Sfatului. De asemenea, nu rata Podul Minciunilor! Este primul pod de fontă construit pe teritoriul României, iar legendele roiesc în jurul lui.

Fă o plimbare prin Piața Mare și de ce nu….și prin Piața Mică- te vor impresiona prin stilul lor pitoresc. Neapărat vizitează în Sibiu, Muzeul Brukenthal!

Cele mai frumoase orașe medievale din România - travelandbeauty.ro
sursa foto: romaniaonyourtravellist.blogspot.ro

Brașov

O destinație de top pe lista turiștilor!

Situat la poalele munților Tâmpa, Brașovul este destinația preferată a multora, și asta pentru că se ajunge relativ ușor din orice colțișor te-ai afla, fiind poziționat central.

Cel mai celebru și cel mai vizitat edificiu gotic din Brașov este Biserica Neagră. Numele l-a căpătat datorită unui incendiu, de pe urma căruia zidurile construcției impozante au căpătat nuanța de cenușiu închis -chiar negru.

Cu siguranță ai auzit de celebra Stradă a Sforii! Dacă nu…este timpul să auzi și chiar să o parcurgi! Se spune că ar fi cea mai îngustă străduță din Europa, lățimea ei fiind cuprinsă între 111 centimetri și pe alocuri 135 de centimetri.

Iar ca să ai parte de o privire panoramică asupra frumosului oraș, mergi cu telecabina! Nu îți va părea rău!

Orașele medievale vor stârni mereu interesul pasionaților de istorie și nu numai. Iar atunci când noul se îmbină cu vechiul…..devine și mai interesant!

Istoria ţării este și va fi întotdeauna parte din noi. Iar atunci când te plimbi pe străzi vechi de mai bine de secole, aceleași pe care strămoșii noștri le-au întrebuințat și ei, parcă retrăiești o întoarcere în timp și acest lucru nu poate decât să te bucure.

 

Brașovul iarna, sursa foto: ro-mania.tumblr.com

 

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.