Travel & Beauty

Cele mai frumoase temple din Japonia

Image via Pixabay/NeuPaddy

Oricât de umblat ai fi prin lume, Japonia te va surprinde la fiecare vizită. Șocul cultural provocat de futurism poate fi alternat cu o vizită în trecut, în Japonia tradiţională, prin simpla vizită a unor temple.

Iată cele mai frumoase temple aflate pe pămînt nipon.

 

Image via Pixabay/JordyMeow

Templul Kinkaku-ji, Kyoto

Cel mai frumos templu din Kyoto, dacă nu chiar din ţară, este Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur), ale cărui etajele sunt acoperite cu foiţă de aur.

Pavilionul este aşezat la marginea unui lac, iar reflecţia lui o poţi admira în mai toate ilustratele turistice.

Templul nu este cel original, ci a fost reconstruit; după ce, în 1950, un bărbat s-a `infiltrat” printre călugării budişti şi i-a dat foc.

 

Image via Mw2

Pagoda de la To-ji, Kyoto

Kyoto e locul unde redescoperi Japonia geishelor şi a samurialor, cea pe care probabil că o cunoşti din filme.

Aici, modernismul nu a pus încă stăpânire pe oraş, fiind cel mai apropiat de imaginea epocii Edo.

Aşa că nu e de mirare că în Kyoto există 1.500 de temple budiste şi 400 de altare shintoiste.

Simbolul Kyoto-ului este însă pagoda To-ji, cu cele cinci etaje care se înalță 55 de metri deasupra oraşului; fiind cea mai înalta pagodă din lemn construită vreodată în Japonia.

Pagoda şi-a început povestea în anul 796, dar a fost reconstruită şi recondiţionată în 1644.

 

Image via TripAdvisor

Templul Ryoan-ji, Kyoto

Rămânem în regiunea Kyoto, unde se află templul Ryoan-ji, denumit şi Templul Dragonului Liniştit, accesorizat cu o superbă grădina zen cu pietre, care datează din secolul al XVI-lea.

Nu se cunoaște cu precizie creatorul acestei grădini sau care e sensul celor 15 pietre aflate aici, dar un lucru e sigur: grădina arată senzaţional.

Din păcate, mulţimea de turişti care se înghesuie zilnic aici nu prea te îmbie la meditaţie.

 

Image via Pixabay/Mariamichelle

Templul Kiyomizu-dera, Kyoto

Ai nevoie de rezistenţă fizică şi ceva energie că să ajungi la acest templu, ascuns pe jumătate într-un deal în apropierea munţilor, cu o verand[ aflată chiar deasupra oraşului.

Templul, construit numai din lemn, este dedicat zeiţei Kannon, şi poartă denumirea de Templul Apei Pure.

Urcuşul începe cu o străduţă îngustă de-a lungul căreia se află zeci de magazine cu suveniruri, dar şi câteva restaurante.

Continuă cu nişte scări abrupte ce duc la Porţile Roşii ale templului, păzite de doi lei pietrificaţi.

Vizita la templu se încheie cu una la Cascada Otowa-no-Taki, unde se află un izvor despre care se zvonește că ar avea proprietăţi tămăduitoare.

 

Image via Pixabay/janeb13

Templul Kotoku-in, Kamakura

La câţiva kilometri de Tokyo se află orăşelul Kamukura, unde se găsesc peste 60 de temple budiste şi zeci de altare shintoiste.

Vedeta este Kōtoku-in, cu statuia lui Amida Buddha, Daibutsu din Kamakura, a doua ca mărime în Japonia, după cea din Nara.

Statuia este construită din bronz, are 11 metri, peste 90 de tone şi poate fi vizitată şi pe dinăuntru, dacă te strecori printr-o uşiţă aflată în spate.

În curtea templului, credincioşii îşi scriu dorinţele pe nişte plăcute din lemn pe care le atârnă apoi undeva la vedere.

 

Image via Flickr

Templul Asakusa Kannon, Tokyo

Cel mai vechi templu din Tokyo datează din anul 628 şi a avut o istorie zbuciumată, fiind distrus şi reconstruit de nenumărate ori.

Nu doar vechimea i-a dat reputaţia, ci şi prezenţa unei statuete de aur ce îl înfăţişează pe Kannon, zeul milei.

Conform legendei această a fost pescuită de către doi fraţi pescari şi ascunsă în templu.

Aici, ritualul rugăciunilor are loc după cum urmează: după ce treci de poarta principală, îţi speli mâinile în fântâna cu dragoni, tragi de sfoara unui clopot, arunci un bănuţ în cutia milei, apoi te înclini de două ori şi baţi din palme (tot de două ori) pentru a atrage atenţia zeilor.

Numai aşa există şansa ca rugăciunea să îţi fie auzită.

 

Image via Pixabay/daeron

Templu Todai-ji, Nara

În Nara, oraş aflat în Patrimoniu Universal UNESCO, eşti înconjurat de căprioare cerşetoare pe care le poţi hrăni cu biscuţi cumpăraţi din grădina templului Todai-ji.

Cu această ocazie vizitezi şi cel mai mare templu de lemn din lume, unde se află statuia Marelui Budha (Daibutsu).

Mai exact, cea mai mare statuie din bronz care îl reprezintă pe Budha, având o înălţime de 16 metri şi cântăreşte vreo 500 tone.

Intrarea în templu se face prin poartă Nandaimon, păzită de nio, două statuete fioroase, care îi reprezintă pe gardienii împăratului.

În interior, măreţul Budha tronează deasupra unui piedestal din 56 petale de lotus (care şi-au păstrat gravurile originale) şi te binecuvântează cu mâna dreaptă.

Templul Todai-ji a fost construit în anul 743 dar, ca mai toate templele din Japonia, şi acesta a ars de câteva ori şi reconstruit.