Travel & Beauty

Cele mai mari târguri de Crăciun din Europa

Sărbătoarea Crăciunului aduce nu numai magie, zăpadă și bucuria cadourilor, ci și târguri speciale care au loc în diverse orașe ale lumii.

Luminițe, carusele, turtă dulce, brazi împodobiți, casa lui Moș Crăciun – toate acestea fac din fiecare târg de Crăciun destinația perfectă din timpul sărbătorilor de iarnă.

În România, se organizează târguri de Crăciun în cele mai importante orașe.
La București, Târgul de Crăciun se va organiza în perioada 1-27 decembrie 2017, în Piața Constituției. Evenimentul, devenit o tradiție a Capitalei, deschide oficial sezonul sărbătorilor de iarnă printr-o serie de atracții care celebrează Crăciunul autentic românesc.
Organizatorii vor încerca să îi atragă pe toți care vor ajunge la acest târg cu delicii culinare, spectacole artistice, obiecte realizate manual, decorațiuni de Crăciun, personaje de poveste.  Târgul poate fi vizitat zilnic, între 10.00 -22.00 și include o zonă gastronomică, târg de meșteșuguri, casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, trenuleț, spectacole tradiționale românești și campania „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, prin care oamenii sunt încurajați să doneze cărți și jucării pentru copiii aflați în dificultate.
Centrul Bucureștiului în perioada Crăciunului, sursa foto: Pinterest

 

Și la Sibiu, în Piața Mare, se organizează anual Târgul de Crăciun. Organizatorii montează în centrul orașului zeci de căsuțe din lemn, care abundă în ceramică, jucării din lemn sau blănuri. Lângă bradul de câțiva metri împodobit cu mii de luminițe, turiștii se pot încălzi cu vin fiert sau ceai cu scorțișoară și își pot potoli foamea cu castane prăjite, turtă dulce sau produse tradiționale românești.
Târgul de Crăciun din Sibiu, sursa foto Pinterest

 

Unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Europa este Marché de l’Enfant Jésus din Strasboug. Prima ediție a târgului a fost organizată în anul 1570 și mulți îl consideră cel mai frumos târg de Crăciun, de altfel orașul Strasbourg este cunoscut ca fiind „capitala Crăciunului”.
Organizatorii montează, în fiecare an, sute de cabane din lemn, unde se găsesc decorațiuni și bunătăți de sezon – vin fiert, biscuiți în arome de alune, portocală, scorțișoară, praline, covrigi tradiționali sau turtă dulce după rețetă franțuzească. Piesa  de rezistență este bradul de Crăciun, unde vizitatorii lasă cadouri pentru cei săraci.  (Biletele de avion spre Strasbourg pornesc de la 200 euro de persoană).
Un carusel strălucitor la târgul din Strasbourg, sursa foto: Pinterest

 

La Salzburg, în Austria, se organizează cel mai romantic târg de Crăciun, consideră specialiștii în turism, care au adus ca argumente împrejurimile: un castel medieval așezat pe un vârf de deal, străjuit de o biserică impozantă. Nici de aici nu lipsesc standurile speciale, în care se vând flori, produse de artizanat sau jucării ori decorațiuni specifice acestei sărbători.
Ce are specific acest târg – migdalele prăjite, care merg de minune cu vin fiert și care se vând alături de mere coapte ori inimioare de turtă dulce. (Un bilet de avion către Salzburg pornește de la 240 de euro de persoană).
Bunătăți de la târgul din Salzburg, sursa foto: Pinterest

 

Un alt târg de Crăciun impresionant este cel din Praga, Republica Cehă. Este considerat cel mai lung târg de Crăciun din Europa, pentru că se închide după Anul Nou.
Târgul este organizat în Centrul Vechi al orașului, unde colibele din lemn sunt răsfirate în jurul bradului împodobit cu peste 2.000 de beculețe. Cei care ajung aici își pot cumpăra suveniruri – nelipsitele păpuși cehești, bijuterii, lumânări, cristale, jucării din lemn.
Gurmanzii se pot delecta cu produse de patiserie tradiționale, castane prăjite, vin fiert, tradiționalul grătar de porc și cârnăciori în sânge, plus un produs specific: medovina – un vin răcoritor îndulcit cu miere. (Biletele de avion către Praga pornesc de la 150 de euro de persoană).
Priveliște asupra târgului din Praga, sursa: Pinterest

 

Unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din Europa, dar și din lume, este cel de la Nuremberg, în Germania. Se organizează de mai bine de 4 secole, cu o pauză de câțiva ani în timpul celui de-al doilea război mondial.
Târgul are ca specific căsuțele pictate în dungi roșii și albe și este străbătut anual, potrivit organizatorilor, de aproape două milioane de vizitatori. Cei care ajung aici se pot delecta cu vin de afine, turtă dulce îmbrăcată în ciocolată sau cu legendarii cârnați de Nuremberg ținuți pe grătar, pregătiți după o rețetă veche, din anii 1500. (Biletele către Nuremberg pornesc de la 120 de euro de persoană).
Decorații de Crăciun la târgul din Nuremberg, sursa foto: Pinterest

 

Și în Piața Roșie, din Moscova se organizează unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun. Ruși sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi (7 ianuarie), așa ca acest târg rămân deschis până spre sfârșitul lunii ianuarie.
În această perioadă, Moscova arată ca un oral de poveste, cu mii de luminițe și brazi grandioși. În piață sunt numeroase standuri la care se vând decorațiuni de Crăciun și suveniruri (păpușile matryoshka sau jucăriile pictate de Khokhloma).
Vizitatorii pot gusta mâncarea tradițională rusească: cartofi copți cu ciuperci și murături sau clătite cu caviar. În plus, tarabele abundă de vin fiert sau de turtă dulce rusească. (Biletele de avion către Moscova pornesc de la 180 de euro de persoană).
Brad decorat în Moscova, sursa foto: Pinterest