Paula Patz este bucătar, călător și activist.
Prin intermediul unor articole despre gastronomie, ea va purta cititorii Travel&Beauty într-o minunată incursiune culinară:
Indiferent de clasa socială, filozofia de viață sau IQ, toți ne oprim din activitate să mâncăm.
Lipsa hranei ne face sensibili, vulnerabili, agitați, ne pierdem concentrarea și de multe ori ne transformăm în mici monștrii de nerecunoscut.
Mulți își construiesc întreaga viață în funcție de hrana pe care o consumă. Alții preferă să mănânce doar în zona lor de confort, doar ceea ce ei cunosc deja sigur că le place. S-au scris mii de cărți despre diete, hrana perfectă, organică, raw vegan, paleo, în funcție de grupa sangvină și lista poate continua.
Ceea ce știu sigur că funcționează pentru fiecare individ este o abordare sinceră, deschisă și echilibrată. Extremismul nu a fost niciodată pe placul nimănui, și de multe ori ce este nou și controversat este mai întâi respins și blamat.
Mâncăm pentru a ne regenera, pentru că ne place, pentru că asta ne ține în viață și mâncăm pentru că această acțiune ne apropie unii de alții.
Singura schimbare radicală pe care o promovez este acceptarea noutății în alimentația zilnică. Accesul la informație este atât de ușor încât oricine este capabil să facă alegeri conștiente și sănătoase pentru sine și pentru cei apropiați.
Un început bun ar fi schimbarea deprinderilor alimentare prin scoaterea de pe listă a alimentelor gata preparate, care conțin cantități imense de zahăr și amidon. Cele două vedete fermentează și ridică nivelul de aciditate din stomac.
Fructele și legumele proaspete sunt un început bun pentru oricine vrea o schimbare ușoară, deloc controversată, chiar naturală pentru corp, minte și suflet.