Travel & Beauty

Chilli con carne – arome mexicane în bucătăria ta!

Image via Recettes Du Monde

Chilli con carne este o rețetă originară din Mexic și sudul statului american Texas.

Acest tip de mâncare era adeseori mâncat de clasa muncitoare pentru că este un preparat sățios și include trei ingrediente de bază: fasole, ardei iuți și carne tocată.

Dacă vrei să prepari această rețetă ca al carte, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

1 ceapă mare
1 ardei roșu
2 căței de usturoi
1 lingură de ulei de floarea soarelui
1 linguriță de praf de ardei iute
1 linguriță de paprika
1 linguriță de cumin
500g grame de carne de vită tocată
1 cubuleț de supă de vită
400g de roșii tocate
jumătate de lingură de măghiran
410g de fasole roșie, fiartă

Cum procedezi:

Taie legumele în cubulețe mici.
Călește ceapa, adaugă apoi ardeiul, cațeii de usturoi și amestecă ușor până când totul se prăjește ușor.

E timpul să adaugi carnea și condimentele. Lasă-le apoi pe foc până când carnea tocată capătă o culoare maronie. Adaugă apoi cubulețul de supă de vită și 300 de ml de apă. Când totul a fiert, a venit timpul să adaugi roșiile tăiate cubulețe.

La final adaugi fasolea fiartă și să lași pe foc pentru încă 20 de minute.

Chilli-ul se poate servi alături de un orez fiert, presărat cu coriandru tăiat fin.