Cornulețe cu mere, rețeta zilei propusă de Travel and Beauty
O rețeta simpla pe care puteți sa o faceți alături de cei dragi, cornulețe cu mere și cu gustul copilăriei.
De cate ori nu ne-am furișat în bucătărie când eram copii și mai gustam din merele sau ingredientele pe care le folosea mama sau bunica pentru prăjituri? Sau ne plăcea să ne jucăm cu aluatul, sa facem diverse forme din el și sa ne mai facem mini prăjiturele pe care bunica le cocea separat.
Azi va propunem o rețeta simpla de cornulețe cu mere pe care neapărat trebuie sa o faceți cu copilul și sa ne împărtășiți experientele. Gustați împreuna compoziția, faceți mini figurine pe care sa le coaceți separat și petreceți timp pe care copilul îl va tine minte.
INGREDIENTE:
– 500 gr faina
– 30 gr drojdie proaspata
– 150 ml lapte
– 80 gr unt
– 3 oua plus 1 galbenus
– 80 gr zahar tos (sau mai puțin, depinde cat de dulce vă place sa gătiți)
– 1 lingură cu zahăr brun
– 1 lingură de ulei
– sare
INGREDIENTE UMPLUTURA:
– 3 mere mari
– 50 gr unt
– 3 linguri cu zahar brun
– 1 mana de miez de nuca
– 1 păstaie de vanilie
– 1/2 lingura cu pudra de scorțișoară
REȚETA:
Dizolva drojdia în 30 ml lapte (la temperatura camerei), pune zaharul tos, untul și trei oua. Amesteca bine, aici poți sa delegi copilului. Sigur va fi foarte bine amestecat. Incorporează faina și putina sare și frământa câteva minute, pana aluatul devine omogen. Pune-l într-un vas și lasă-l la dospit o ora la cald.
Toaca merele și călește-le în untul încins.
După 2-3, minute completează cu zaharul brun, miezul de la păstaia de vanilie, nucile zdrobite si scorțișoara. Amesteca și lasă pe foc 10 minute.
Împarte aluatul în 5 și întinde tot atâtea foi. Împarte apoi fiecare foaie în trei, pune pe fiecare foaie cate 2 linguri cu compoziția de mere și rulează aluatul. Lasa cornulețele sa mai crească o jumătate de ora.
Amesteca gălbenușul cu 20 ml lapte, uleiul și lingura cu zahar brun și unge rulourile înainte de a le da la cuptor, la 170 de grade. pentru 15 minute.
Sigur veți savura aceste delicioase cornulețe alături de cei dragi, iar dacă mai creați și momente de neuitat rețeta va fi una de succes.
POFTA BUNA!