Ingrediente aluat:
• 200g făină cernută
• 7g praf de copt
• 50g zahăr pudră
• 2 gălbenușuri
• 125g unt rece
Umplutura de nucă:
• 200g nuci măcinate
• 100g zahăr pudră
• 2 albușuri
• 1/2 linguriță coajă rasă de lămâie
• 120g gem caise
• 80-100g unt topit pentru uns formele
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt.
Separat amestecați bine gălbenușurile de ou, zahărul și untul, după care încorporață amestecul de făină și frământați până rezultă un aluat neted (puteți folosi robotul de bucătărie pentru această acțiune). Împachetați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la rece jumătate de oră.
Între timp, ungeți formele cu untul topit – puteți folosi forme de cupcakes sau chiar de savarine – și pregătiți umplutura de nuci: bateți albușurile pentru 2 minute, adăugați zahărul pudră și mixați în continuare până aveți o spumă densă, după care încorporați nucile măcinate și coaja rasă de lămâie.
După ce aluatul s-a răcit, întindeți-l într-o foaie subțire de cca 4-5 mm și tăiați cercuri cu o formă; cercurile să fie ceva mai mari decât formele în care le veți coace la cuptor.
Luați fiecare cerculet de aluat și apăsați-l ușor în forma unsă. Puneți apoi câte o linguriță de gem de caise în fiecare formă, apoi umplutura de nuci.
Coșulețele umplute se pun în cuptorul încins la 180°C, timp de 15-18 minute sau până aluatul se rumenește ușor.
După ce le-ați scos din cuptor, se lasă la răcit. Și uite așa, aveți cele mai aromate coșulete umplute cu nucă: un aluat super fraged și o umplutură divină cu nucă.
Poftă bună!