Aceasta este una dintre cele mai ușoare metode de a pregăti covrigi de casă și rezultatul este delicios!
Ingrediente:
• 360 ml apă călduță
• 7 g drojdie uscată
• 1 lingură de zahăr
• 500-600 g făină cernută
• 1 linguriță de sare
• 1 lingură de unt topit și răcit
• Sare mare, susan sau mac pentru covrigi
Ingredientele „băii” pentru covrigi:
• 50 g bicarbonat de sodium
• 1.2 litri de apă
Mod de preparare:
Într-un castron mai mare, amestecați drojdia și zahărul cu apă călduță și lăsați amestecul să stea timp de 10 minute.
Adăugați treptat făina (câte 1 ceașcă pe rând), sarea și untul, amestecând constant cu o lingură de lemn sau folosind un robot de bucătarie.
Se adaugă făină până când aluatul nu mai este lipicios – de aceea și cantitatea de făină menționată este orientativă.
Continuați apoi să frământați aluatul până este moale și omogen, apoi acoperiți-l cu un prosop curat și lăsați-l la odihnit pentru cca. 10 minute.
Între timp, preincalziti cuptorul 204°C si pregatiti 2 tavi cu hartie de copt.
Pregatirea covrigilor
Împărțiți aluatul în 12 bucăți egale.
Din fiecare bucățică de aluat întindeți un sul lung de cca 50-55 cm.
În acest moment este important să nu folosiți făina fiindcă nu veți reuși să îi întindeți cât este necesar.
Luați capetele și aduceți-le împreună, astfel încât aluatul să formeze un cerc.
Răsuciți capetele apoi aduceți-le spre centrul covrigului și apăsați să se lipească.
Aduceți apa și bicarbonatul de sodiu la fierbere.
Din momentul în care apa începe să clocotească, scufundați câte un covrig timp de maxim 20-30 de secunde, apoi cu o paleta puneți-l în tava pregătită cu hârtie de copt.
Cu cât țineți mai mult covrigii în apă cu bicarbonat, cu atât vor avea un gust mai metalic.
Se presară fiecare covrig cu sare mare, susan sau mac, apoi se pune tava în cuptorul încins pentru cca. 15 minute sau până când devin aurii.
Când sunt gata, puteți să îi devorați simpli sau alături de un ou fiert cu roșii, sau chiar un sos de brânză.
Poftă bună!