Crema de mango sau curdul este un desert extrem de popular.
La finalul secolului al XIX-lea, britanicii îl serveau la ceaiul de ora 5, alături de pâine sau scones.
Adeseori acesta era folosit în locul gemului.
Acesta poate fi mâncat ca atare sau folosit ca umplutură pentru diverse prăjituri.
Flavian Dobre ne-a lăsat să tragem cu ochiul în rețetarul său pentru ca cititorii noștri să aibă parte de cele mai delicioase deserturi.
Cremă de mango, din rețetarul cofetarului Flavian Dobre
Ingrediente
400 de grame de piure de mango
70 de grame de apă apă
150 grame de zahăr
1 linguriță de amidon
10 grame de gelatină
Se pun la fiert piuereul de mango, zahărul și gelatina.
Din când în când se culege spuma de deasupra apei.
Atunci când remarcați apariția unei dulceți mai lichide, amestecul se ia de pe foc.
Între timp dizolvați amidonul cu puțină apă și amestecați în compoziția de fruct.