Travel & Beauty

Cremă de zahăr ars, cu vanilie

Una dintre cele mai comune prăjituri este crema de zahăr ars cu vanilie. Este ușor de preparat, este fină și aromată, iar modul de prezentare o poate transforma într-un desert elegant și sofisticat. Chiar dacă este prima dată când preparați această cremă, nu trebuie să vă faceți griji: nu aveți cum să dați greș.

De ce aveți nevoie:

3 linguri amidon de porumb
4 ouă
1/3 cană zahăr
un vârf de cuțit de sare
1 cană mare lapte de nucă de cocos cu vanilie
2 linguri esenţă de vanilie
4 batoane de vanilie, pentru ornament
fructe de pădure

Cum se prepară:

Adăugați într-o cratiță amidonul de porumb, ouălele, zahărul și sarea și amestecați foarte bine, până când conținutul se omogenizează.

Treptat, adăugați laptele de cocos și amestecați în continuare.

Puneți cratița la foc mic și continuați să amestecați cu mare atenție.

Când amestecul devine consistent, trageți cratița de pe foc și adăugați esența de vanilie.

Puneți compoziția într-un bol mare.

Lăsați-o „să se odihnească” cel puțin 4 ore sau chiar toată noaptea.

Presărați deasupra un strat de zahăr și topiți-l cu ajutorul unei torțe.

Ornați crema cu fructe de pădure și batoane de vanilie. Pofta bună!

Câteva ponturi:

Înainte de a orna crema, păstrați-o cel puțin o oră în frigider.

Încercați să înlocuiți zahărul brun cu zahărul de trestie (îl puteți găsi la orice magazin naturist, este mult mai sănătos).

Nu amestecați ouăle imediat ce le scoateți de la frigider. Ar fi bine să le lăsați afara cel puțin o jumătate de oră, până se mai încălzesc, în acest fel se combină mult mai repede și ușor cu zahărul și cu amidonul de porumb.

Această cremă de zahăr ars nu îngrasă: o porție conține cel mult 120 de calorii.