Atunci când ai poftă de ceva bun, încearcă această rețetă delicioasă, cu influențe asiatice! Dacă îți place curcanul, salata și bucătăria thailandeză, atunci aceasta este recomandarea perfectă pentru tine!
Ingredinte:
– feliuțele tăiate subțire de la doi ardei grași
– 1 linguriță de ulei vegetal
– 3 căței de usturoi, tăiați mărunt
– 2 lingurițe de sos de pește
– 450 de grame de carne de curcan
– 30 g. de de frunze de corinadru și mentă, tăiate mărunt
– 3 lingurițe de suc de lime
– jumătate de linguriță de zahăr brun
– pentru servit: frunze de salată verde și sos iute Sriracha.
Cum preparăm:
Avem nevoie de o tigaie pe care o încingem la foc mediu, călim ardeii în uleiul vegetal, vreme de 3 minute.
Adăugăm usturoiul, după 30 de secunde punem carne de curcan și sosul de pește.
Lăsăm ingredientele pe foc timp de 5 minute, timp în care amestecăm carnea tocată din când în când.
Punem peste coriandrul și menta, sucul de lime și zahărul brun.
Când carnea este gata, vom pune câte 2-3 lingurițe din compoziție în câte o frunză de salată, împachetăm totul, putând adăuga completa cu sosul Sriracha.
Rapid, nu?