Travel & Beauty

Curcan în stil thailandez, servit în frunze de salată

sursa foto: Pinterest/ DANIELLE OCCHIOGROSSO

Atunci când ai poftă de ceva bun, încearcă această rețetă delicioasă, cu influențe asiatice! Dacă îți place curcanul, salata și bucătăria thailandeză, atunci aceasta este recomandarea perfectă pentru tine!

Ingredinte:

– feliuțele tăiate subțire de la doi ardei grași

– 1 linguriță de ulei vegetal

– 3 căței de usturoi, tăiați mărunt

– 2 lingurițe de sos de pește

– 450 de grame de carne de curcan

– 30 g. de de frunze de corinadru și mentă, tăiate mărunt

– 3 lingurițe de suc de lime

– jumătate de linguriță de zahăr brun

– pentru servit: frunze de salată verde și sos iute Sriracha.

Cum preparăm:

Avem nevoie de o tigaie pe care o încingem la foc mediu, călim ardeii în uleiul vegetal, vreme de 3 minute.

Adăugăm usturoiul, după 30 de secunde punem carne de curcan și sosul de pește.

Lăsăm ingredientele pe foc timp de 5 minute, timp în care amestecăm carnea tocată din când în când.

Punem peste coriandrul și menta, sucul de lime și zahărul brun.

Când carnea este gata, vom pune câte 2-3 lingurițe din compoziție în câte o frunză de salată, împachetăm totul, putând adăuga completa cu sosul Sriracha.

Rapid, nu?

 

 

sursa foto: Pinterest/ DANIELLE OCCHIOGROSSO