Travel & Beauty

Curry de conopidă și cartofi

Image via Jamie Oliver

Conopida este bogată în calciu, fosfor, vitamina K, acid folic şi vitamina B6, în vreme ce cartoful conține apă, glucide, amidon, glucoză, săruri minerale de sodiu.

Acest duo este o combinație de toamnă excelentă, care îți va conferi confort și va fi plină de gust.

Pentru a pregăti un delicios curry de conopidă și cartofi vei avea nevoie de:

2 lingurițe de ulei vegetal

1 ceapă mare, tăiată bucățele

o bucățică de ghimbir, rasă

3 căței de usturoi, tăiați în bucățele micuțe

jumătate de linguriță de turmeric

1 linguriță de chimion

1 linguriță de curry

200 grade de roșii tăiate sau bulion

1 conopidă

2 cartofi tăiați bucățele

zeama unei lămâi

o legătură de coriandru sau pătrunjel

 

Mod de preparare:

Încălziți uleiul în oală și căliți ceapa.

Adăugați apoi ghimbirul, usturoiul, turmericul, chimionul și praful de curry.

Amestecați ocazional, apoi puneți roșiile, bucățile de conopidă, de cartofi și chilli după gust.

Acoperiți oala cu un capac și lăsați la fiert vreme de 30 de minute, în timp ce amestecați din când în când.

Puteți adăuga puțină apă dacă doriți curry-ul mai zemos.

Atunci când toate legumele s-au fiert, adăugați zeama de lămâie și coriandrul.

Se poate servi cu pită indiană și puțin iaurt.

 

 

 

Image via Jamie Oliver
Sursa articolului: BBC Food